Dags för Khan vs Algieri – med Floyd nästa? Och O2 London!

maj 29, 2015
admin
Khan vs Algieri

Khan vs Algieri

Det drar med stormsteg ihop sig till helgens boxningar, vilka tjuvstartar redan i kväll med jätte-fighten Amir Khan vs Chris Algieri i Barclays Center i Brooklyn om WBC:s Silvertitel i weltervikt.

 ”King Khan”, en Storbritanniens största stjärnor, Boltons boxningsstolthet (30-3/19 KO) har länge varit på jakt efter Floyd ”Money” Mayweather och hävdar oförtrutet att just han har stilen som skall rendera Floyd första nederlaget i proffsringen. Floyd har markerat visst intresse, vid seger för Khan i nattens drabbning vill säga. Det är också snacket om Mayweather som upptar en stor portion av förhandssnacket inför kvällens drabbning. Tokigt nog, eftersom Chris Algieri (20-1/8 KO) i sanning inte är någon lätt motståndare, en skicklig ”mover” i ringen med längd och räckvidd på sin sida.

Khan hävdar dock att han inte underskattar motståndet: ”Jag vägrar se förbi Algieri .. det är den matchen som gäller nu, det är den jag skall vinna nu .. Mayweather är en senare fråga.”

Algieri är fokuserad till tusen: ”Jag skall vinna till varje pris, det är det allt handlar om, att vinna till varje pris!”

 

*

 

Anthony Joshua

Anthony Joshua

Kell Brook

Kell Brook

Annars är lördagens jätte-gala i O2 Arena i London på många vis ännu större; det är en triple-header med en synnerligen intressant tungviktsdrabbning adderad. Cardet toppas av Kell Brook, ”The Special One” (34-0/23 KO) i försvar av sin IBF-VM-titel i weltervikt mot brittiske & samväldesmästaren Frank Gavin (22-1/13 KO) – en ”femstjärnig” fight; före WBC-VM i lättvikt mellan Jorge Linares (38-3/25 KO) vs Kevin Mitchell (39-2/29 KO) och IBF-VM i fjädervikt mellan Evgeny Gradovich (19-0-1/9 KO) och Lee Selby (20-1/8 KO); till det kommer tre matcher om brittiska o/e samväldes-titlar men framförallt den högintressanta tungviktsdrabbningen om WBC/Int-titeln mellan OS-guldmedaljören Anthony Joshua (12-0/12 KO) och förre VM-utmanaren Kevin ”Kingpin” Johnson (29-6-1/14 KO). Promotor är Eddie Hearn, som alltmer framstår som Englands nya storpromotor.