DAGS FÖR SM I TUNGVIKT MELLAN TAMIM VS PEZHMAN II

maj 29, 2023
boXning

Det är Fight Week för nästa tunga proffsshow i landet, direkt veckan efter Krajnc boxningar i den gångna helgen. Nu är det promotor Kamran Kabinejad som i Fight Life nästa show, nu på lördag 3:e juni arrangerar den massiva returkampen om SM-titeln i tungvikt, där Awadh Tamim (16-5/11 KO) försvarar sitt i mars i Örebro så sensationellt erövrade SM-bälte, då om den vakanta titeln, mot ’favoriten’ Pezhman Seifkhani (15-1/12 KO). De två har nu laddat för retur, nästan sedan omgående efter första mötet, och nu är förberedelserna i det närmaste klara. 


39-årige Awadh ”Big Daddy” Tamim, född och uppvuxen i Tanzania, med större delen av sin boxningskarriär utkämpad i Afrika, kom till Sverige för tre år sedan och bor numera i Bandhagen, Stockholm och tränar för och coachas av Harry Jansson med bas i boxningsgymet i Rågsved. Han tog en mäktig seger över stora hemmahoppet Shkelqim Ademaj i Essen i Tyskland i juni 2022, om WBF/Int-titeln i tungvikt, och han upprepade den skrällen med segern i Tegelbruket i mars ’23 över Pezhman, om SM. Från träningen i Rågsveds gym rapporteras han nu ha kört mycket hårt; han är utomordentligt vältränad och har en aldrig tidigare uppnådd kondition. Det största bekymret har varit att få bra nog sparring – det har mest därvid blivit sparring mot amatörerna i klubben, med lätt och snabb sparring, varför fotarbetet är bättre än nånsin, men den riktigt tunga sparringen har man fått klara sig utan – och det tunga jobbet har lagts på sandsäck och i slagarbete mot Harrys ’putor’ (som på bilden härvid). Men taktiken har man klar, och en och annan snillrik idé om hur man skall ’lura’ Pezhman även denna gång i fällor han inte räknat med. ”Han kommer att sälja sin titel mycket dyrt; han är en sann krigare och han kommer att göra allt för att stå som segrare igen på lördag .. tro mig!”, säger hans smått geniale tränare Harry Jansson. 


32-årige Pezhman ”Lion” Seifkhani, av iransk ursprung, men född och uppvuxen i Sverige, med en helsvensk boxningskarriär, via Eskilstuna till Örebro och tränare/coach Kamran Kabinejad .. där han som proffs radade upp 15 raka segrar, varav tolv på KO, inkluderandes en mindre bältestriumf (RBF) över brasilianaren Leandro Rufino, med mest matcher på hemmaplan, i Tegelbruket, men också via Fight Lifes samarrangemang utomlands i Ungern, Albanien och på Malta. Han kom som favorit till den då vakanta SM-titeln i Örebro den 4/3, men överrumplades av Awadh Tamims fräcka taktik och tappade segern på brutet. Sedan dess har han och hans team hett traktat efter en revansch man nu bara fordrar skall komma. Och den store, tunge punchern Pezhman har nu förberett sig stenhårt. Han har legat i camp i Tegelbruket hela tiden och jobbat mot sina lokala sparringar (Nermin Hajdarpasic mfl), men man satsade också på ett stort sparringläger med mycket tunga proffs – ni ser på bild härinvid Dardan Avdylaj, Paolo Magui, Kamran Kabinejad, Jack Mulowayi, Pezhman själv, Marios Kollias och Paolos sparring Georgios Paloumparis – där framförallt det mycket starka belgiska proffset Jack Mulowayi stod för den hårdaste sparringen, men där också det obesegrade österrikiska proffset Dardan Avdylaj körde hårt med ”Lejonet”. ”Det har gått jättebra”, säger Kamran, ”och han har kommit i en riktigt bra form, och han är laddad till tusen. Det är bara revansch som gäller .. inget annat!” 

I morgon – mer om FL 12.