DAGS FÖR SMITH VS CANELO, GLOWACKI VS USYK ..

sep 17, 2016
boXning

image

Lördagen bjuder på två häftiga VM-fighter – en i Texas, USA och en i Polen. Det handlar om WBO-VM i lätt mellanvikt där i AT&T Stadium i Arlington, Texas den abdikerade mellanvikts-kungen Saul ’Canelo’ Alvarez (47-1-1/33 KO) kommer ner till sin ordinarie vikt och utmanar regerande mästaren Liam Smith (23-0-1/13 KO) från Liverpool, England i vad som väntas bli en riktigt tuff fight. Texas-fansen har varit som tokiga över super-stjärnan Canelo, favorit till segern. ”Texas känns som ett andra hem för mig”, sa den mexikanska idolen, ” och på 155 pounds är jag på min bästa vikt, men jag vet att Liam Smith kommer att bli tuff!” ”Jag är inte här för något annat än att vinna”, sa Smith, ”och jag tror inte någon boxare i världen slår mig i lätt mellanvikt.”

Lördagens andra stora drabbning äger rum i Ergo Arena i Gdansk i Polen där WBO-VM-kungen i cruiservikt Krzysztof Glowacki (26-0/16 KO) försvarar sin titel för andra gången och på hemmaplan, nu mot förra amatör-stjärnan Oleksandr Usyk (OS-guld ’12, VM-guld ’11; 9-0/9 KO som proffs) i vad som dito tros bli ett mäkta hett möte.
På denna tävling boxas dessutom om Mikaela Lauréns vakantförklarade titel (WBC/super welter) mellan polska Ewa Piatkowska (9-1/4 KO) och ex-polskan, numera USA-baserade Aleksandra Magdziak Lopes (16-3-2/1 KO), dvs den dam Mikaela först erövrade titeln mot. Som ”mästare emeritus” har Laurén första ”tjing” på en match om titeln mot segraren inatt.

Bilden: Canelo, Hopkins, De la Hoya och Smith (med bältet)