DAGS FÖR WARD VS BRAND

aug 05, 2016
boXning

imageDen kommande helgens främsta boxningsshow äger rum i Oracle Arena i Oakland, Kalifornien, USA nu på lördag då lätta tungviktens hetaste nykomling, förre VM-kungen i supermellanvikt, Andre ”SOG” Ward (29-0/15 KO) går i elden mot Alexander Brand (25-1/19 KO) i vad som i realiteten är ett ’VM-kval’ på vikten – segraren, i synnerhet om det visar sig bli favorit-tippade Ward, får tveklöst en VM-match mot Sergey Kovalev .. en match som kan/kommer att bli en av årets största .. placerad i slutet av året.
Men Brand är ingen duvunge som enkelt passeras – även om oddsmakarna just nu gör Ward till skyhög favorit. Hans enda nederlag kom i maj 2012 mot en viss Badou Jack (från Stockholm & Las Vegas) och det var på ett delat domslut över 8 ronder i just Vegas. I övrigt har han idel segrar, men få jättestora namn i rekordlistan; han vann WBC:s Latino titel över Gerardo Diaz och har försvarat denna fyra gånger – han har också vunnit WBC/Silver-titeln över Jorge Olivera och han tog övertygande hem WBF:s s k VM-titel över Bernard Donfack (den man som gav Oscar Ahlin hans första nederlag som proffs) – samtliga dessa titlar i supermellan, så han är ny på lätta tungvikten precis som Ward. Senaste segern, i december ’15, är måhända hans bästa, på poäng över obesegrade Medzhtid Bektemirov.
Förberedelserna är nu till ända. Ward, som höll WBA-VM 2010-14, dämpar något förväntningarna på en stor insats från hans sida: ”Det känns härligt att vara tillbaka i Oracle Arena, där jag tagit flera av mina bästa segrar. Jag vet dock inte vad betydelse man kan lägga i mina senaste vinster efter att ha varit borta så pass länge dessförinnan. (inaktiv hela 2014/anm) Men det behöver inte vara en dålig sak. Men jag har inga funderingar på Kovalev i dagsläget, inga alls, utan bara fokus på Brand. Jag har inte sett honom live, men jag vet att han är lite vild i stilen, men det skall jag hantera. Vi snackar efteråt.”