DANA WHITE ERBJUDER MILJARDER TILL ’AJ’ & FLOYD

mar 23, 2018
boXning

UFC-presidenten Dana White, en spektakulär man till vardags har senaste veckan gått ut i det ena utspelet efter det andra i känd MMA-braggadocio-stil med att miljard-erbjudanden är i omlopp för matcher i MMA med tungviktsvärldsmästaren Anthony ”AJ” Joshua – högaktuell för sin uppkommande megamatch i Wales den 31/3 vs Joseph Parker – och en liknande historia för ex-kungen Floyd Mayweather.

White hävdar nu att han har ett seriöst möte inbokat med ”AJ” direkt efter kampen i Cardiff, där herrarna ska diskutera en övergång för den store britten till MMA (som är i stort behov av nya stjärnor) för ett fenomenalt avtal på 500 miljoner dollar för ett antal matcher/år i den kampformen, alltså runt 4 miljarder kronor. Om det finns ens ett uns substans i det hela kan undras men media-fenomenet White har i alla fall fått världsmedia att skriva om det – och även vi – ..! Och själv fick han en ringside-biljett i den utsålda (75.000 personer) Cardiff-grytan den 31/3. Varför egentligen en av världens bästa proffsboxare, som redan tjänar enorma pengar på det han gör bäst, skulle byta till en för honom okänd och mindre sport är lite svårbegripligt, men den påstådda penningsäcken är måhända nog fog för ett möte trots allt. Den första april låter som en bra dag.

Det var i tisdags White gick ut med ett liknande, dock mer substantiellt utspel, om att kontrakten var klara att skrivas på för returmatch mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor – den här gången i en MMA-match och inte proffsboxning, med multimiljoners-gager i potten .. men frågan är ju om det föregående sportsliga halv-fiaskot lägger grund för en ny kommersiell super-hysteri, eller om detta floppar – om det ens finns nåt att prata om, då man kan undra varför en av proffs-boxningens största stjärnor, med karriären avslutad och klar, skulle få för sig att på sin ålders höst satsa på en ny – rik som ett troll, som han är – karriär, men Floyd .. alltid vaken på nya rubriker, sa ’spontant’ till TMZ att han skulle söka för en MMA-licens ..! Det drog omedelbart igång en mediacirkus, och bookmakers drog upp förutsättningarna för spel, med McGregor som given jättefavorit ..! Vad som nu verkligen händer återstår att se.