DAVIS BLXITRANDE KO 1, VARGAS VANN, CANCIO SKRÄLLDE!

feb 10, 2019
boXning

WBA:s super feather/lätta lättvikts-champ Gervonta ”Tank” Davis (21-0/20 KO) gjorde processen mycket kort med förremästaren och sent inhoppade VM-utmanaren Hugo Ruiz (39-5/33 KO), då han i en högst explosiv första rond i DignityHealth Sports Park i Carson Kalifornien på lördagen (vår tid söndag morgon), med en snygg vänster-höger kombo fällde Ruiz och denne kom med nöd upp men visade sig oförmögen fortsätta och ringdomare Jack Reiss bröt matchen på 2:59 av rond 1 ..!

I främsta support på cardet stoppade Erickson Lubin (20-1/15 KO) övertygande effektivt förra stjärnan Ishe Smith (29-11/12 KO) på tre ronder, där Smith var i golvet i både första och tredje ronderna, varpå hörnan gav upp direkt i pausen till 4:e ronden.

I Fantasy Springs Casino i Kalifornien på samma lördag natt försvarade WBC-VM-kungen i super bantam/lätt fjädervikt Rey Vargas (33-0/22 KO) sitt VM-bälte mot tuffe FranklinManzanilla (18-5/17 KO) och kunde till slut fixa en klar poängseger där eniga domare fastslog 117-108 som resultat, men det var först efter att han själv synat golvet i andra ronden men sedan under en ruffig, hård fight kunde ändra på scenariot. Det var Vargas femte titelförsvar.

I den andra huvudmatchen i Fantasy Springs bjöds publiken på en verklig thriller i WBA-VM/Regular i super feather/lätt lättvikt titelkampen mellan försvarande Alberto Machado (21-1/17 KO) och den lokala stjärnan, men i förhand klar ’underdog’, Andrew Cancio (20-4-2/15 KO). Machado, kallad ”El Explosivo”, slog ner Cancio med en vass vänsterkrok i kroppen i första ronden vilken först tycktes ända fighten, men utmanaren klarade räkningen och kämpade sig in i matchen i andra, och i tredje tog han över med en effektiv press och nu var det Machado som var i problem och i fjärde tog denne räkning efter en serie i kroppen, kom upp men gick ner för första nya kroppsslaget och klarade med nöd den räkningen men sänktes strax på nytt mot kroppen och domaren blåste av fighten! Arenan exploderade i hysterisk glädje medan nye kungen Cancio firade sitt livs triumf!