DECEMBER STARTAR MED YIGIT & COTTO, SEN LOMACHENKO VS RIGONDEAUX, HORN, SAUNDERS VS LEMIEUX .. AVSLUTAS MED JAPANSK SUPERHELG

dec 01, 2017
boXning

December månad startar med Miguel Cottos sista (?) VM-fight på lördag mot Sadam Ali i New York och tidigare den lördagen den intressanta EM-fightenmellan Anthony Yigit och Joe Hughes i Leicester, England, och fortsätter helgen därpå med nästa ’superfight’ detta år, jättemötet i lätt lättvikt (WBO) mellan Vasil Lomachenko och Gillermo Rigondeaux – en av 2017 års stora matcher, där hypen nu startat på allvar (se nedan), och samma dag (9/12) är det också VM-matcher för WBC och IBF i samma viktklass: Orlando Salido vs Mickey Roman och Tevin Farmer vs Kenichi Ogawa; mitt i veckan därpå (13/12) går PacMans besegrare Jeff Horn i försvar av sin WBO-VM-titel i welter i Brisbane, Australien upp mot Gary Corcoran .. och trots att jättegalan i O2 Arena i London: Haye vs Bellew, Fielding vs Skoglund den följande helgen skjutits på framtiden så boxas det en stor show den 16/12 i Canada där den ’udda’ mellanviktskungen (GGG har alla bälten utom detta) Billy Joe Saunders försvarar WBO-VM mot David Lemieux ..
På hemmaplan, i EnArena i Stockholm, har vi en egen mindre show med åtta proffsfighter samma dag, den 16/12, med Robin Safar i en huvudroll .. och den 22/12 går en tävling av hyggligt format i Hamburg där Alex Dimitrenko försvarar sin IBF/Int-titel och Adrian Granat gör comeback, och där även Karlo Tabaghua har en fight mot tuffe Sebastian Formella. Det är annars lugnt runt julhelgen men sedan avslutas året med ett cresendo, som brukligt senaste åren, med inte mindre än fem VM-matcher under två dagar i Japan vid nyårshelgen, då på lördagen 30/12 Naoya Inoue försvarar mot Yoan Boyeaux (WBO lätt bantam) och Ken Shiro försvarar samma bälte (WBC-version) mot Gilberto Pedroza, och på nyårsafton försvarar Ryoichi Taguchi (IBF-VM, lätt flug), Sho Kimura (WBO-VM, flug) och Hiroto Kyoguchi (IBF-VM, minimum) mot respektive Milan Molindo, Toshi Igarashi och Carlos Buitrago.OM en dryg vecka således är det dags för en riktig ”showdown” mellan de två olympiska jättarna (båda har dubbla OS-guld, nu VM-kungar på var sitt håll och vikt men möts på 59 kg) Vasil ”High Tech” Lomachenko och Guillermo Rigondeaux i Madison Square Garden Theater i New York och redan är förhandssnacket på högvarv. Det är mycket prestige mellan de två och den urstyve teknikern Rigondeaux, ofta anklagad för överförsiktig, har tagit bladet från munnen och säger: ”Det här kommer att bli en massaker! Jag har gått upp till hans vikt för det var enda sättet att få till den här fighten, och nu skall jag visa att jag trots vikthandikapp kan gå efter ock krossa honom!” Till vilket Lomachenko replikerar: ”Jag tror inte mycket på det. Han har aldrig gjort så i hela sin karriär – när han går framåt faller han omkull. Så jag tror inte han kommer efter mig; det blir jag som tar ner honom. Jag lovar att jag kommer att mosa honom till sist, jag garanterar ingen knockout men jag garanterar att jag kommer att förgöra honom!”
Promotor Bob Arum: ”Låt mig säga vad jag tror; det här är en kollision i stilar, två olika skolor, den kubanska och den öst-europeiska; den kubanska bygger på att samla på sig poäng, sen stänga fighten om så skapa en ’stinkare’ för allt de vill är vinna på poäng, men detta kommer inte ’Loma’ låta ske, han är tekniskt oerhört driven men han försöker alltid avsluta fighten om han kan, och hur skicklig Rigondeaux än är – han är en av de skickligaste jag sett – så kommer ’Lona’ inte ge honom något gratis och kommer tvinga honom boxa hårt hela vägen hem, varför vi här kommer att få en verkligt tuff fight hela vägen och få se det bästa från båda grabbarna..!”