DEGALE-EUBANKS HATMATCH … LADDNING FÖR SPENCE-GARCIA..

feb 21, 2019
boXning

Det var mediamöte idag i London inför årets måhända ”hetaste” boxningsfight, den i London O2 Arena på lördag mellan dubble f d supermellanvikts-mästaren James DeGale och förre IBO-kungen och VM-utmanaren Chris Eubank, tvä män som i sanning inte gillar varann, och det fanns oro vid träffen idag att det skulle spåra ur, men de höll känslorna under kontroll vid ’staredown’, och nöjde sig med att säga rent ut vad de tyckte om motståndaren.

DeGale: ”Eubank har hojtat om en fight med mig länge nu, och nu äntligen ska jag få möjligheten att slå honom i nyllet. Jag har ingen respekt alls för honom. Absolut ingen. Karln är en förvillad idiot. Jag kan knappt vänta på att få ta itu med honom på lördag. Och pensionera honom. Detta är hans sista match, det är ett löfte!”

Eubank: ”Den här mannen är en sopa. Han snackar en bra fight, och han kanske hänger med ett tag men i slutändan kommer jag ändå att knäcka honom. Vi är båda i bästa form, men han vet att jag blir för mycket för honom. Vi är både i ett sked i karriären, där vi inte har råda att förlora. Och han vet att han inte klarar av mig. Och då frågar han sig, ’kan jag överleva detta?’ Svaret är: absolut inte. Det finns inget han kan göra som jag inte fixar. Jag kommer att boxa huvudet av honom!”

SAMTIDIGT på andra sidan Atlanten, ja ända borta i Dallas, Texas har man denna vecka nu hållit två mediamöten och en TV-konferens om den uppkommande superfighten mellan Errol Spence (24-0/21 KO) och Mikey Garcia (39-0/21 KO) – de två obesegrade världsmästare och två av världens bästa boxare kilo-för-kilo, som möts om Spence VM-titel i weltervikt den 16/3 i AT&T Stadium i Arlington, Texas – hemma-arena för Dallas Cowboys, vars ägare och storpromotor, legendariske Jerry Jones, igår var med och presenterade boxarna och talade om sin glädje över att ha denna extraordinära fight i arenan. 29-årige Spence betraktas som världens kanske främsta nya superstar i gamet (IBF-kung sedan maj 2017 .. nu tredje försvaret) och 31-årige Garcia är dubbel VM-kung i viktklasserna under (fjädervikt/WBO 2013, lätt lättvikt/WBO 2013-14, lättvikt/WBC & IBF 2017- , lätt welter/IBF 2018) – det är årets hittills största fight.

Jerry Jones sa igår till media: ”Jag vet inte om vi nånsin haft en fight av den här magnituden mellan två boxare mot varann i ringen på toppen av sina respektive karriärer – två världsmästare som gör upp på detta vis, det är mycket ovanligt. Och underbart!”