DENIS KAUFFER I PROFFSDEBUT I MALMÖ

aug 28, 2019
boXning

På lördag, vid HHP:s proffstävling i Rosengårds Sporthall i Malmö, gör den svenske amatör-mästaren i lätt tungvikt, stockholmaren Denis Kauffer debut i proffsringen. Denis är en 22 år gammal ung man, som tillhörde absoluta eliten i SWE/landslag etc, men tog ”time out” 2018, och boxades inte senaste året, men bestämde sig under sommaren för att satsa som proffs, och har nu stenhårt förberett sig för debuten, sedan han skrev på för Hadi Hamane Promotions.
Han har utmärkta amatörmeriter, med ca 70 matcher bakom sig; vann SM 2017 (slog Bwambale i semi, Inostroza i final), kom tvåa på SM 2016 (förlust i finalen till Kennedy Katende), vann JSM 2014, brons på JSM ’13 (skadad) & dito på SUM ’12. Han var vår man på EM i Charkov i Ukraina 2017, och vann där sin inlednings-match, men förlorade sedan i åttondel. Hans främsta turnerings-vinst är guld i Strandja-turneringen ’17, och guld i King of the Ring ’16, samt guld i Tampere ’16, men har också medaljer i Feliks Stam, i Montine (FRA), Heringey (ENG) och tog som U/J-man guld i Falken Cup & ABC. Han gjorde två J-landskamper (en seger), två uppdrag för Stockholm stadslag (båda seger): han började boxas i BK Dalen, där han nu är tillbaka & ett par säsonger för IF Linnéa.
I sin debut i Rosengårds Sporthall testas han tufft redan i starten, då han får tackla hårde tjecken Pavel Albrecht, en 27-åring som gjorde debut i proffs-gamet i juni, men då fick finna sig i en ytterst knapp poängförlust (delat domslut) mot hårde Josef Lehr, men sedan har han under sensommaren snabbt radat upp två vassa första-ronds-knockouter, över Egon Hrstka och senast över Zdenek Hrstka, så med två starka segrar och tre matchers proffsvana kommer denne lätte tungviktare från Brno att utgöra ett mycket vasst första jobb för unge Denis. Detta blir något att skåda.

Tävlingen i Rosengård omfattar i sin helhet sex matcher, med Simon Henriksson (6-3/1 KO) vs ungraren Richard Baba (4-5/2 KO) som huvudmatch. I morgon tittar vi lite på Malmö-boxarnas uppgifter i HHP-tävlingen.