DIRRELL BESEGRADE YILDIRIM OM WBC-VM ..

feb 24, 2019
boXning

I mötet om den vakanta WBC-VM-titeln i supermellanvikt i The Armory i Minneapolis, Minnesota på lördagsnatten (svensk söndagsmorgon) kunde förre VM-kungen Anthony ”The Dog” Dirrell (33-1-1/24 KO), den man Badou Jack en gång tog sin första titel från, äntligen åter ikläda sig VM-bältet efter att under tio (!) ronder i en jämn, tät fight ha gjort lite mer och boxat lite bättre än sin hårde motståndare Avni Yildirim (21-2/12 KO). Matchen stoppades efter tio av de planerade tolv ronderna efter att läkaren rekommenderat stopp på grund av det cut över ögat Dirrell ådrog sig i 7:e ronden (pga en oavsiktlig skallning) förvärrats och ansåg kunna hota synen. Det såg inte så allvarligt ut, men läkaren såg givetvis bäst. Därmed gick matchen till poängbedömning på de tio färdigboxade ronderna och dömdes då 96-94 till Dirrell hos två av domarna, medan den tredje hade vida avvikande 98-92 till Yildirim ..! Så på ett delat domslut fick ”The Dog” tillbaka sitt VM-bälte. Det kan komma lite bittert eftersnack om detta, inte minst från tysk-turkiska sidan.

”Jag gillar inte att jag inte fick gå alla ronderna ut för jag ville verkligen ta detta som en Champion”, sa Dirrell efteråt, ”men det känns härligt att ha tagit tillbaka mitt WBC-bälte, och nu vill jag ena VM-titlarna. Jag vill ha en fight med Caleb Plant (IBF) eller nån av de andra. Nu ska jag bara hem och ta ledigt en tid, snacka med mitt team och ta det därifrån. Ringer dem om en Benavidez-fight (den avgångne mästaren, vars titel det boxades om) så tar jag den! Om fighten – jag tyckte jag vann klarare än domarna fick till det, men jag vann all right!”