DOLPH I MÖTE MED VM-KUNG USYK

okt 27, 2022
boXning

Prokommissionens ”utsände”, tillika actionhjälten Dolph Lundgren, nära vän med ’Il Presidente’ Björn Rosengren, hade i förra veckan en lunchträff av exklusivare snitt med den regerande världsmästaren (WBA/IBF/WBO/IBO) i tungvikt Oleksandr Usyk. De två käkade ihop och samtalade på restaurang Via Alloro i Beverly Hills, Los Angeles (den 21/10) tillsammans med Usyks tränare Yuri Tikachenko och manager Egis Klimas. Det pratades givetvis boxning och om vad som kan komma hända där, men en av mötets huvudpunkter gällde Oleksandrs möjliga framtid inom filmvärlden – han är intresserad av en filmkarriär, när det nu lackar mot slutet av boxnings-diton –  och där kan den store svensken bli en möjlig portöppnare. Usyk jobbar också hårt för den stiftelse han skapat som samlar in pengar för sitt i kriget svårt drabbade Ukraina, vilket var ett andra ärende på bordet. Dolph, som just nu ’reparerar’ en skadad fot, därav kryckorna, har kontakt med en amerikansk promotor/producent för vidare diskussion i ärendet.

Situationen i tungviktstoppen är ju idag denna, att de förhandlingar som förts mellan WBC-kungen Tyson Fury och Usyk om en sista, helt avgörande VM-kamp, med alla VM-bälten på spel och en enda ovedersäglig världsmästare som följd, mynnade i denna månads upptakt ut i att en sådan match skall förläggas till våren 2023, och att överläggningar och kontrakt skjuts över till att fastställas på det nya året. Båda VM-kungarna har ju nu deklarerat att detta kommer att bli deras respektive sista match i karriären.

Usyk var senast i VM-ringen den 20/8 i år, då han besegrade Anthony Joshua i deras returmöte i Jeddah i Saudi-Arabien, mitt under brinnande krig i Ukraina, som Oleksandr då tog ”ledigt” från – han är engagerad i försvaret – och trots den oerhörda press som medföljde – med anhöriga kvar i hemlandet – så presterade han ändå på topp i ringen. Usyk har numera även ett andra hem i Oxnard, Kalifornien, USA.

Fury, som ju envetet hållit kvar vid sitt inbokade matchdatum den 3/12 i år, efter att han i somras gjorde en ”kovändning” om att sluta boxas och satte igång träningen på nytt, har ju nu efter att det blev klart att det vare sig kunde bli kamp i december mot Usyk eller mot Joshua (som backade ur förhandlingar), har till sist valt gamle antagonisten Derick Chisora till motståndare i matchen den 3/12, i Tottenham/London