DORTICOS KROSSADE KUDRYASHOV! LINARES POÄNGSLOG CAMPBELL KNAPPT

sep 24, 2017
boXning


Nattens två stora VM-uppgörelser blev dramatiska på var sitt sätt. Den häftiga fighten i World Boxing Super Series andra kvartsfinal i cruiservikt, tillika om WBA/Reg-VM, i Alamodome i San Antonio, Texas mellan Yunier ”KO Doctor” Dorticos (22-0/21 KO) och Dmitry ”Russian Hammer” Kudryashov (21-2/21 KO) blev precis så maffig som förhoppningarna var – båda två gick till verket som om ett poäng-domslut bara var sekunda vara .. här gällde det att dra ut den andre! Redan i slutet av första ronden hade Yunier en bra höger inne, och i andra öppnade han upp ännu hårdare, Dmitry svarade och båda försökte ta ut den andre men exil-kubanen var effektivare och efter en bra högerträff var ryssen skakad, försökte kontra men missade och Dorticos drev in en lång precis överarmshöger rätt mot käken som tog med full kraft .. benen vek sig under Kudryashov och han brakade i golvet platt på rygg, kämpade för att ta sig upp men hann inte i tid, uträknad precis som han reste sig! Tid. 2:10!
Yunier Dorticos skall nu möta i semi segraren av kvart #4 IBF-VM-kungen Murat Gassiev och förre mästaren Krzysztof Wlodarczyk. I intervjun efter fighten sa Yunier: ”Jag visste att han skulle komma efter mig så jag försökte ta ut honom .. när väl slaget landat visste jag det var över. Jag vill bevisa att jag är bästa cruiserviktaren i världen. Helst vill jag ha Gassiev, för jag vet att han bevakar mig .. och jag bevakar honom. Om han nu kan göra sitt, så vill jag ta itu med honom!”

I nattens andra stora VM-fight om WBA-VM – och THE RING – i lättvikt i ’Faboulus’ Forum i Inglewood (L.A), Kalifornien, mellan Jorge ”El Nino de Oro” Linares (43-3/27 KO) och OS-guldmedaljören Luke Campbell (17-2/14 KO) startade mästaren från Venezuela/ibland med bas i Japan, mycket bra och tog klart inledningen .. och golvade Luke med en smart höger i andra ronden, då britten också fick ett fult cut under höger öga, men trots betungande poängunderläge boxade den långe southpaw-utmanaren sig in i matchen och började vinna ronder från fjärde, då han skickligt plockade Linares på en träff här, två där – frågan blev om han förmådde vinna ronderna tydligt nog, men han fick de facto domarna med sig. Linares behövde ta tillbaka ett tydligt initiativ och satsade hårdare från tionde och lyckades avsluta starkt – och det räckte .. om än med ett nödrop! En domare hade Campbell segrare med 115-113, de andra två Linares med 114-113, 115-113 ..! Varmed Jorge Linares behöll VM-bältet. Britterna var missnöjda efteråt .. från det hållet pratas redan en retur, förhoppningsvis i England. Linares förklarade sig nöjd med segern, tyckte den var klar, och vill nu ha Mikey Garcia (WBC-kungen, på väg upp till lätt welter dock), antingen i lättvikt eller klassen över.