DUBOIS SLOG UT DINU I ANDRA RONDEN!

jun 06, 2021
boXning

Drygt 1000 personer tilläts komma in på Telford International Centre i Telford, Shropshire, England på lördagskvällen för att bevittna tungviktaren Daniel ”DDD” Dubois (16-1/15 KO) comeback till boxningsringen efter ’debaclet’ senast mot Joe Joyce, nu för att ta sig an än större än sig själv rumänen Bogdan Dinu (20-3/16 KO) i en fight uppsatt för WBA:s interim-titel – ett i sig urlöjligt arrangemang av WBA, som redan har Anthony Joshua (super) och Trevor Bryan (world) och Robert Helenius (global) och Manuel Charr (in recess) som ’världsmästare’ .. på en gång .. och som nu adderar till högen som ’interim’ nattens segrare (sic). Men det var ju trots allt en högst legitim tungviktsbatalj av rang och en mycket intressant re-start för ”DDD”. Och som han gjorde detta, med ett nytt team bakom sig (McGuigan), men alltjämt med promotor Frank Warren som pilot. Dinu öppnade kampen med visst självförtroende och svarade upp bra i första ronden mot en från start aggressiv Dubois, vilket gjorde inledningen spännande. Andra ronden började med att ”DDD” gick till direkt attack, fick omedelbart upp Dinu i repen, där han träffade halvbra med en kombination, siktade in sig och drog in en superb rak höger mot käken .. som fällde rumänen rak lång på rygg! Han försökte kravla sig upp, men ringdomare Marcus McDonnell räknade ut honom, ”ten and out”, innan han lyckades med det. Full tid, med räkning, blev 31 sekunder!

”Det känns härligt att vara tillbaka .. det var en skön seger! Och ja, jag möter vem som helst som man bestämmer att jag skall ta härnäst. Detta var en härlig dag för familjen Dubois .. min syster Caroline är i Paris och har idag kvalat in till OS i Tokyo .. och jag fixade det här! Det kan inte vara bättre!”

 

Tidigare på lördagsnatten, i Seebühne i Elabuen Park i Magdeburg i Tyskland besegrade förre EM-kungen i tungvikt Agit Kabayel (21-0/13 KO) förre VM-utmanaren Kevin ”Kingpin” Johnson (35-18-1/19 KO) på poäng över 12 ronder, efter att ha dominerat tidigt, kommit över en smärre kris i mittenpartiet och sen tillbaka i kommando och via en utmärkt tolfte och sista rond. Siffrorna blev 118-111 x 2, 119-110. Det handlade om WBA/Continantal Heavyweight Title.