EFTERSPELET I USA: ’PACMAN’ & BROWNE HYLLADE, BADOU HEDRAD, BRONER BUAD ..

jan 21, 2019
boXning

 

Den stora boxningsgalan i MGM Grand Garden i Las Vegas på natten till söndagen har fått sitt efterspel, om än inom måttliga ramar. Manny ’PacMan’ Pacquiao hyllas för en i sanning grann insats att vid 40 års ålder boxa ut och dominera en yngre och potentiellt starkare motståndare. På pressmötet efteråt talade han om framtiden, men utan att avslöja nåt avgörande. ”Det är skönt att vara tillbaka, det var en bra seger för mig och mitt team. Vår strategi var att kontra honom, så som är hans stil. Så jag var tvungen ändra lite på min. Min sekond Buboy (som skötte jobbet inne i ringhörnan, Freddie Roach var på utsidan) sa till mig att inte bli vårdslös på slutet. Adrien Broner är en bra boxare och tidigare mästare, så jag kan inte underskatta honom. Jag har respekt för honom och hans team och för att det blev en bra fight.” Media har överlag hyllat WBA(regular) kungen, och prisat hans insats och väntar på nästa drag. Men om framtiden sa Manny: ”Mitt budskap till Floyd är att jag är fortsatt aktiv och om han vill komma tillbaka till ringen, så finns jag här! NU!
Jag ska prata med promotor Al Haymon om vad som kan bli härnäst. Jag är redo för utmaningar.”

Mayweather promotions VD Leonard Ellerbe hävdade dock att Floyd är ’retired’ och ska förbli så, det blir ingen mer boxning. Men med den mannen vet man ju aldrig.
På söndagen redan kom dock en utmaning från Australiens Jeff Horn om att gå en retur – när de möttes vann ju Horn ett omtvistat domslut över Pacquiao. Det kan möjligtvis vara nåt. Samtidigt visade det sig dock att Manny skadat ena ögat i matchen och nu måste bära en svart lapp över vänsterögat; det befaras en skrapad näthinna.
Motståndaren Adrien Broner skämde ut sig redan vid intervjun i ringen efteråt med att i full otakt med verkligheten förneka nederlag överhuvudtaget och anklaga alla för allt möjligt. Det fortsatte han med vid pressmötet och blev även där utbuad. The Ring kallade hans uppträdande ’oförskämt’. Riktigt vad ”The problem” vinner på sin oresonliga osportslighet är svårbegripligt.

Badou Jack har fått en hel del beröm mitt i eländet av nederlaget. Respekt för det sätt han trots det groteska blodflödet fullföljde matchen på, och att han visade sig som en verklig krigare där de allra flesta hade gett upp. Många har oroat sig för det jättelika cut som nästan delade hans panna, och han kunde ju inte heller närvara vid pressmötet efteråt utan måste ju till sjukhus för att sys. Ännu har inga egna kommentarer kommit från Badou i intervjuform, men han skickar via instagram en hälsning: ”Jag mår bra. Jag är en krigare och ger aldrig upp!”


Hans besegrare Marcus Browne hyllas för en superb insats och smart boxning, men den före kamp relativt återhållne Browne kommer nu ut rätt storordig: ”Jag tackar Gud för segern och jag tackar alla, men jag sa det till er. Han hade aldrig mött en större man än mig. Han kom hela tiden in med huvudet först och jag sa det till domarn, så jag prickade honom bara. Han är en stark motståndare men jag är tuff. Han är tuff, han visade hur tuff han var och gav aldrig upp. Nu vill jag möta de bästa i lätt tungvikt. Teddy Atlas (som bor på Staten Island, NY, precis som Browne, och som tränar WBC-kungen Oleksandr Gvozdyk) hävdar att han har världens bästa lätta tungviktare, så okej ge mig Gvozdyk så ska han få se! Och det gäller Dmitry Bivol också (WBA-kungen) – vågar han, så kom igen bara!”