ELEIDER VANN PLANENLIGT, MEN ROSARIO SKRÄLLDE ..!

jan 19, 2020
boXning


Vid lördagsnattens boxningar i denna årets tredje vecka av ’world class action’ stod förre WBO-VM-kungen i lätt tungvikt Eleider Alvarez (25-1/13 KO) för en stark come back, då han i Turning Stone Resort Casino i Verona, New York efter en i grunden taktisk match plötsligt klev in med en stenhård höger mot käken som sänkte Michael Seals (24-3/18 KO) rak lång för full räkning i slutsekunderna av 7:e ronden, KO ..!

Efteråt sa han: ”Det var precis det slag vi tränat på i förberedelserna .. jag nådde målet – jag kom tillbaka och visade att jag är en lika bra fighter som när jag besegrade Kovalev..!”

Den ovan var en i och för sig väntad seger, men det som skedde i Liacouras Center i Philadelphia nära nog samtidigt var inget mindre än en prima skräll! Vid sin stora ’hemkomst’ och chansen att glänsa inför sina egna fans i sitt första försvar av WBA & IBF-VM-titlarna i super welter/lätt mellanvikt mötte Julian ”J-Rock” Williams (27-2-1/16 KO) den relativt ’okände’ utmanaren Jeison Rosario (20-1-1/16 KO) från Santo Domingo, DR. Williams startade bra men fick ett cut i andra ronden och därifrån utvecklades matchen till ett hårt ställningskrig med bra kombinationer från utmanaren, hyggligt svar från mästaren som dock irriterades svårt av cutet. I femte ronden tycktes Williams övermannad gå ner på knä i vad som dömdes en halkning, men han var då klart i bryderi. Kort efteråt träffades han av en vass uppercut, som Rosario följde upp med en vänsterkrok medan ”J-Rock” hasade ner utmed repen, men där bröt ringdomare Benji Esteves matchen på tiden 1:37, TKO 5. Därmed är Jeison Rosario ny WBA/IBF-kung på 69 kg ..!

I Europa, i Edel-Optics Arena i Hamburg, Tyskland försvarade Sverigebekantingen och regerande IBO-VM-kungen i weltervikt Sebastian Fomella (22-0/10 KO) sin titel med en dominant insats över Nicaraguas Roberto Arriaza (18-2/14 KO) men ändå skrevs poängen till jämnare siffror än väntat (118-110, 117-111, 116-112) i denna SES/EC Boxing Promotion. OCH i Jalisco, Mexico försvarade Kenia Enriques (23-1/9 KO) som väntat sin WBC-VM/Interim-titel i lätt flugvikt mot japanskan Chaoz Minowa (6-3/5 KO) på ett enigt poängdomslut över 10 ronder.