ELIN CEDERROOS I THRILLER VS FRANCHON CREWS 19/6

maj 12, 2021
boXning

Så blev det då till sist spikat och klart .. efter veckor av dribblande om plats och datum. Elin Cederroos (8-0/4 KO) från Västerås, regerande WBA & IBF-VM-drottning i supermellanvikt möter den 19 juni i LoanDepot Park i Miami den regerande WBC & WBO-VM-drottningen Franchon Crews-Dezurn (7-1-1ND/2 KO) från Baltimore, Maryland, USA om alla dessa fyra bälten, och segraren blir den definitiva världsmästaren i viktklassen!

Denna mäktiga dammatch är främsta uppbackning till jättefighten i lättvikt mellan Teofimo ”The Takeover” Lopez (16-0/12 KO) och dennes utmanare ”Ferocious” George Kambosis (19-0/10 KO) om WBC/WBA/IBF/WBO/RING-bältena, den riktiga VM-titeln i klassen, i vad som är Triller Fight Clubs största arrangemang hittills – en pay-per-view-show av häftigt format. Den var först tänkt att gå den 5 juni, men utan att då få spikat arenan kom det hela att starkt störas av det faktum att Floyd Mayweather kom in med sitt p-p-v-jippo mot Logan Paul, med Jean Pascal vs Badou Jack som främsta riktiga fight, den 6 juni i samma stad (och efter samma p-p-v-kunder) .. och det blev en ohållbar ’kollission’. NU flyttade alltså Triller sitt evenemang till den 19/6 och bokade in häftiga LoanDepot Park – hemmaarena för baseballaget Miami Marlins – där det nu alltså bär av om blott en dryg månad. Snabba puckar!

Elin är väl framme i träningen – som vi rapporterade om igår – och en 36-åriga Västeråstjejen kommer med sin obrutna segerrad och sina båda VM-bälten, erövrade mot Femke Hermans (IBF 2019) och Alicia Napoleon (WBA 2020) till kampen i Miami. Hennes motståndare denna gång, Franchon ”The Heavy Hitting Diva” Crews-Dezurn är en 33-årig tuffing, som har en förlust på sin record, men det var i hennes allra första match mot då likaså proffsdebuterande dubbla OS-drottningen Claressa Shields, en förlust på poäng 4. Sedan dess har hon gått ytterligare åtta matcher, varav 7 segrar inklusive VM-triumfer över Maricela Cornejo (två gånger, 2018-19, WBC/WBO) och en märklig No Decision (2020) i en ruggig 10-rondare mot Alejandra Jimenez – där den senare föll i dopingtestet efter kamp och blev av med den knappa seger hon knep i själva matchen, givetvis ogiltigförklarad. Därefter har Franchon Crews vunnit en non-title fight i januari i år. Amerikanskan är relativt kort (173 cm) men långarmad (räckvidd 183 cm) – att jämföra med Elins 179 cm i längd och räckvidd.

En riktigt häftig dammatch är detta, en av de allra största en svensk damboxare varit inblandad i!