ELIN CEDERROOS IBF-VM-DROTTNING INATT..!

mar 23, 2019
boXning

Västerås och Rapids härliga supermellanviktsfighter Elin Cederroos (6-0/3 KO) gjorde det smått omöjliga i Belleheide Center i Pamel-Roosdaal i Belgien på fredagsnatten då hon med en suverän kämpainsats av bästa svenska märke krigade ner och besegrade storfavoriten och hemmaboxaren Femke Hermans (9-3/3 KO) över tio tuffa ronder om IBF:s VM-titel för damer i supermellanvikt!

Det var en hård och mycket tuff fight som böljade fram och tillbaka under samtliga tio ronder utan att någon av boxarna lyckades ta ett solitt övertag, men den sanna fightertjejen från Västerås tog merparten av ronderna och stod pall på ett underbart vis över hela distansen – hon var till sist klart starkast och hade flest riktiga träffar inne och hon arbetade mycket bra från lång distans, använde sin längd och räckvidd till tydliga slagserier, baserade på en grundläggande ”one-two”, rak vänster-rak höger! Det var dessa långa raka slag som lade grunden till segern, men hon fick hela tiden se upp med Hermans farliga högerkrok, och den oro som följde med att detta var Elins debut på tio ronder kunde till sist lämnas därhän. Hon orkade distansen hur bra som helst!

De två delade de första fyra ronderna mellan sig, i en jämn upptakt på fighten, så hade Elin en riktigt bra femte rond, släppte övertaget till Femke i sjätte men gjorde en stark sjunde om än en jämn rond och åttonde kunde gå åt båda håll och nionde blev nästan sluggerbetonad, då båda öste vad de hade, men i tionde och sista, en ruggig rond det också, tog Elin hem på flera bra sekvenser. Domarna hade det jämnt men alla tre till Elin: 95-94, 96-94, 96-94 ..!

Varmed Elin Cederroos kröntes till IBF-VM-drottning ..! Vi har en svensk tjej på VM-tronen igen!