ELIN CEDERROOS MÖTER ALICIA NAPOLEON I USA

dec 14, 2019
boXning


Västerås & Sveriges IBF-VM-drottning Elin Cederroos (7-0/4 KO) drar till USA på det nya året för sin karriärs hittills mest spännande uppdrag, då hon i Atlantic City, New Jersey tar sig an WBA-VM-mästarinnan Alicia Napoleon (12-1/7 KO) om även den senares VM-bälte i supermellanvikt 10 januari 2020. Detta meddelades från Team Rapid/Cederroos idag, efter att förhandlingar med promotor Lou DiBella ’over there’ gått i lås.

Elin håller själv IBF-bältet i supermellanvikt, varmed detta således nu kommer att bli ett titelenande med två bälten på spel. Hon har idag talat med media om denna sin största kamp hittills.

”Det är ett jättekliv i min karriär! Jag kommer att åka hem från USA med två bälten istället för ett. Jag åker dit för att vinna fajten. Proffsboxningen i USA på damsidan är mycket större. Uppmärksamheten kring galan blir också mycket större. Men det är bara att köra!” (SVT sport)

Cederroos vann IBF-titeln via en lysande seger över Femke Hermans i Belgien i mars i år, och har sedan dess gått en non-title-fight i Spanien i november mot kenyanskan Florence Muthoni. Den 34-åriga, 76 kg tunga, synnerligen vältränade Elin kom relativt sent till boxningen, efter en god karriär som fotbollsspelare (DIF), och debuterade som proffs efter en ganska kort amatörkarriär (Nybörjar-mästare) i april 2017 med en TKO-seger över Sanja Ostojic i Haninge. Hon har sparrat och tränat mycket ihop med Mikaela Laurén, och är obesegrad som professionell fighter.

Alicia ”The Empress” Napoleon Espinosa, 33 år gammal men väger inte riktigt fullt i klassen, ca 73 kg och är 165 cm lång, har hållit WBA-VM sedan hon besegrade just Femke Hermans om den vakanta titeln i Brooklyn i mars 2018 och har sedan dess försvarat sitt bälte två gånger, dels mot Hannah Rankin i augusti ’18 och dels mot Schemelle Baldwin i augusti 2019. Även hon sparrade en del med Mikaela Laurén vid den senares USA-sejour i New York (bilden).

”Hon är betydligt kortare än mig. Men hon skall inte underskattas. Hon är van att ta sig an längre motståndare. Hon är en duktig boxare och en fantastisk idrottskvinna, och hon kommer väl förberedd. Jag får inte bli stillastående. Men jag är längre, större och starkare. Hon har inte mött nån i min storlek. Det kommer att bli jobbigt för henne!” säger Elin.