ELIN CEDERROOS VANN PÅ KO 3 ..!

nov 23, 2019
boXning

Elin Cederroos (7-0/4 KO) från Rapid Promotions i Västerås stod för en lysande effektiv och väl genomförd kamp i Pabellon Municipal i Sedavi, Spanien på natten in till lördags morgon då hon slog ut kenyanskan Florence Muthoni (12-8-2/6 KO) i tredje ronden.

Svenskan, helt klädd i svart med svenska flaggan och IBF-märket inlagt i kjolen tog efter bara en halvminuts avvaktande boxning över kommandot i denna 10-ronders non-title match (där Elins IBF-VM-titel således inte stod på spel) och satte sedan mycket markant in en snygg överhandshöger gång på gång och redan efter en och en halv minut satte Muthoni ner ena knät i golvet, lätt skakad men egentligen helt all right men i behov av ’paus’, och reste sig för fortsättning. Elin hittade strax också in med vänsterkrok och dominerade andra ronden effektivt och var således i en mycket klar ledning ut till tredje ronden. Där steppade Cederroos upp takten ytterligare, och efter 50 sekunder gick Muthoni på nytt ner på knä efter en fin högerträff. Hon kom upp all right, men nu gick Elin in för att avgöra och prickade snyggt efter ett par slagsekvenser in en vänsterkrok som skickade afrikanskan i golvet, sittandes på rumpan .. hon tog sig upp i knästående medan domaren räknade till ”ten and out” ..!

Klockan torde stannat på 1:59 av rond 3, en snygg KO-seger! Elin tackade ödmjukt publiken och lämnade glädjestrålande ringen med sina sekonder Alex Wennersten och Billy Lascano efter väl förrättat värv, helt uppenbart mycket nöjd med att ha varit tillbaka i ringen och så övertygande gjort jobbet ..!

Nu återstår att se om det kan bli ett försvar av titeln framöver, inom relativ snar framtid, om möjligt allra helst på hemmaplan.