EN FANTASTISK BOXNINGS-VÅR VÄNTAR! BADOU JACK I POTENTIELL HUVUDROLL

mar 15, 2016
boXning

Efter en skapligt stark men inte anmärkningsvärd upptakt på boxnings-året 2016 väntar nu en exceptionell vår, som det verkligen kommer att spraka om i april och maj månader.
Mars månad kommer att fortsätta med nästa lördags betydande gala i Danmark (19/3) med Mikki Nielsen i en huvudroll om WBC/Int-titeln i cruiservikt – det återkommer vi till inom kort – och med en vass tävling i Syd-Afrika med Paul Kamanga och Hekkie Budler i huvudrollerna, och därefter avslutas mars (26/3) med två tunga brittiska galor – Nick Blackwell vs Chris Eubank Jr i London & Kell Brook vs Kevin Bizier om IBF-VM i Sheffield – samt Andre Wards verkliga entré i lätt tungvikt mot Sullivan Barrera i Oakland, Kalifornien ..
APRIL månad öppnar (2/4) med stora shower i England (Hadillah Mouhamadi vs Callum Smith om EM-titeln i supermellan) och Polen (Tomasz Adamek vs Eric Molina i tungvikt) och inte minst dramat i Helsingfors (Robert Helenius vs Johann Duhaupas i tungvikt) … och senare i april blir det ju äntligen säsongsstart i Sverige, i Stockholm, med Erik Skoglund, Mikaela Laurén, Anthony Yigit, Otto Wallin och Klara Svensson i viktiga matcher – vi torde återkomma inom kort i åtskilliga omgångar i detta ärende – men vid pass då har det dragit igång på allvar med bland årets största evenemang:
image Den 9/4 i Las Vegas brakar det loss med Top Ranks supergala mellan Manny Pacquiao och Timothy Bradley & med WBO-VM Arthur Abraham vs Gilberto Ramirez som semi och flera toppmatcher därutöver.
 Samma datum i London har vi en stor gala till: IBF-VM i tungvikt mellan Charles Martin och Anthony Joshua & IBF-VM i fjädervikt mellan Lee Selby och Eric Hunter.
 Fler stora shower följer helgen 15-16/4, främst WBC-VM i fjädervikt Gary Russell vs Patrick Hyland & Jose Pedraza vs Steven Smith (IBF-VM lätt lättvikt).
 Den 23/4 möter WBA/IBF-VM kungen Gennay ”GGG” Golovkin utmanaren Dominic Wade i Inglewood, Kalifornien och på samma gala möter världens #1 kilo-för-kilo Roman Gonzalez i försvar av sin WBC-VM-titel i flugvikt McWilliams Arroyo.
imageimage Den 30/4 kommer dubbelgalan i Las Vegas med WBC-VM i supermellan Badou Jack vs Lucian Bute & IBF-VM i supermellan James DeGale vs Rogelio Medina .. dvs de två kanske hetaste rivalerna om toppen av denna viktklass i försvar av sina respektive titlar, där det nu tycks vara klart att segrarna skall mötas senare i sommar om de enade WBC/IBF-titlarna = en supermatch, med således potentiellt en svensk i huvudroll! Han skall för allt i världen först ta sig förbi Bute, vilket i sanning inte är något ”lätt” jobb .. och i det läget vet vi också hur det gått för viktklassens topp-rankade man Arthur Abraham .. och om en tänkt slutpunkt om världens #1 i supermellan kan nås i år ..?
image Den 7/5 går årets kanske största boxningsgala i Las Vegas då Saul Canelo Alvarez och Amir Khan drabbar samman om mellanvikts-VM (WBC) ..
 Och redan klart för maj .. i Moskva, är WBC-VM-tungviktsdrabbningen mellan Deontay Wilder och Alexander Povetkin – datum och arena återstår att spika ..
 OCH då har vi ännu inte fått med i ekvationen, om förhandlingarna löser sig – vilket de borde göra – returen mellan Tyson Fury och Wladimir Klitschko om riktiga VM i tungvikt (off. WBA/WBO) .. och hur det artar sig mellan – inte alls givet – med Sergey Kovalev och Adonis Stevenson i lätt tungvikt.