EN MÅNAD KVAR TILL ”RISING STARS V”

nov 17, 2017
boXning

Det är nu en knapp månad kvar till nästa ”RING STARS” – den femte i ordningen – och nu tillbaka i EnArena i Globenområdet i Stockholm. Det är Stefan Fernström som promotar, i vanlig ordning en gala-kväll med uppbyggnad av landets nya talang i proffs-ledet, men också denna gång med lite jul-snits över arrangemanget, lucia just avklarat och julstöket på ingång, så nu med julfirande företagare som publik och med jultallrik för matgästerna, den 16/12.

Robin ”Robz” Safar (4-0/3 KO) går huvudmatchen, en inplanerad (och sökt för) 6 rondare i lätt tungvikt – satt till 81 kg matchvikt – mot sin hittills tuffaste motståndare i proffsringen, en dito fruktad puncher och hårding från Georgien vid namn Levan Lukutashvili (4-0/4 KO). Det är således två obesegrade punchers som gör upp i vad som blir ett ruskigt spännande möte.Robin hårdtränar nu för uppgiften och har sparrat en hel del med Erik Skoglund i Nyköping, då den senare ju också har en enormt viktig fight (WBC/Silver title) framför sig i England vs Rocky Fielding dagen efter Stockholms-showen.

Resten av programmet kommer att byggas kring det tuffa gäng som visat sig allt starkare under året som gått, med Marcus Alberts och debuterande Micha Tabagoua (comeback & SM i år) i cruiservikt, Simon Engström i lätt tungvikt, Leon Chartoi i mellanvikt, Yaffet Amaniel i lätt mellan och Laziz Sharifov i lätt weltervikt med möjligen ytterligare en tung match på programmet – vi återkommer framöver med deras matcher, medan matchlistan växer fram.