EN MÅNAD TILL BULLDOG FIGHT NIGHT I GÖTEBORG 9/6

maj 08, 2018
boXning

Vårsäsongen kommer att avslutas med en mixad kampsportgala av starkt format i Kooperativet på Lindholmen i Göteborg den 9 juni där arrangörerna Bulldog Media/promotor Daniel Högström bjuder på FIGHT NIGHT. Där är den stora grejen att två stjärnor kommer att säga ”tack och farväl” till sin respektive sport, nämligen proffsboxningens Mikaela Laurén, 42 och MMA:s Marcus Kowal, 41. Högström tror på och siktar på slutsålt .. Man har precis släppt biljetterna – arenan rymmer 800 och efterfrågan blev omedelbart stor!

 

Mikaela, som ju går i giftasplaner och med många järn i elden, avser här avrunda sin förnämliga karriär med en sista 6-ronders-fight. Just nu letar matchmaker Wally Munteanu som bäst lämpligt motstånd, en grannlaga uppgift som fordrar tuff nog motståndare i en match som inte får gå fel … en kvinnlig fighter av rang som både vågar och kan ta sig an ”Destiny”, regerande IBO-VM-drottning, över en icke-titel-distans.

Marcus Kowal. med en lång MMA-karriär bakom sig och många internationella uppdrag, tände på att kunna avsluta sin karriär på hemmaplan. En del av kvällens överskott går till organisationen ’Liam’s Life’, som jobbar mot rattfylleri och för organ-donation, uppkallad efter Marcus son Liam, som dödades av en rattfyllerist.

 

Programmet kommer omfatta fyra proffsmatcher i boxning, där vid Mikaelas sida Clarence Goyeram bär en väsentlig roll, i sin andra yrkesmatch – det blev ingen utomlandsmatch i maj för ’CG’ som först planerat – och där övriga proffs är Omar Abdul Majid och Hamza Barka. Därutöver går Martin Akhtar och Zvonomir Kralj förutom Kowal matcher i MMA, och det blir thaiboxnings-fighter med Filiph Waldt mot finske mästaren, Marcus Liljedorff mot proffset Jian Amiri och lokalt derby mellan Joakim Hägg och Otman Boujrad. Promotor Högström ’hintar’ också om en potentiell ’supermatch’ .. ännu ej möjlig att offentliggöra. Ring announcer är Paolo Roberto och DJ blir Dogge Doggelito.