EN MÅNAD TILL JANGIROV VS ALBERTS OM SM I CRUISER ..

jan 22, 2020
boXning


Det är nu exakt en månad kvar tills det är dags för den i Boxnings-Sverige hett efterlängtade returen om SM-titeln för proffs i cruiservikt mellan regerande mästare Samo Jangirov (4-2-1/1 KO) och utmanare Marcus Alberts (6-5-1/2 KO), inplanerad till äga rum i Safiren i Katrineholm den 22/2 i regi BK Öster/Krister Segerberg. Det förra mötet, den 16/3 2019 blev en smärre thriller med kamp om poängen in till sista gonggongslaget och avgjord med ytterst liten marginal – men dock eniga domarröster – till Jangirov. Sedan dess har Alberts högljutt begärt returkamp. Nu är denna satt, och på den mer utslagsgivande distansen 8 ronder, med SM-titeln på spel. Allt förutsatt att KSD ger sin sanktion till distansen, vilket inte borde föreligga hinder för.

Sedan SM-segern har Jangirov tagit sig an en mäkta svår uppgift på verklig bortaplan i Trondheim, Norge mot hemmafavoriten Simen Nysaether som renderade honom ett knepigt poängnederlag. Det var i april förra året .. tungt och besvärligt att få till kamper i en arrangörsmässigt svår tid. Alberts har på samma sätt fått till blott en match, i september ’19, på bortaplan i Tyskland mot dito hemma-favoriten Markus Knoop och den slutade efter en mycket stark svensk insats i ett oavgjort domslut.

Nu blir det alltså ett verkligt ”hett” uppgör om SM-titeln som upptar båda boxarnas absoluta fokus – om en månad precis!

Under tiden växer nu ett förmatchprogram fram med Daniel Brodin (tid. Gustafsson/bytt efternamn) i lättvikt och Salah Nazar Taha i mellanvikt och David Loy i cruiservikt mot utländska motståndare. Loy lanserar här sin SM-utmaning mot segraren av Jangirov-Alberts II.

Vi återkommer med löpande rapportering om tävlingen i Katrineholm .