EN VECKA KVAR: ERIK SKOGLUND ÄR REDO!

dec 02, 2016
boXning

img_1638Med en vecka kvar till den stora drabbningen i Rosvalla-hallen i Nyköping stiger anspänningen inför titelmatchen om WBA International-bältet i lätt tungvikt mellan Erik Skoglund (25-0/11 KO) och Timy Shala (21-1-1/8 KO). Erik har nyligen kommit hem till Nyköping efter tre veckors träningscamp i Torrevieja i Spanien och laddar nu med sista sparringpassen på hemmaplan och skall sedan ”vila sig i form” de sista dagarna före nästa fredags urladdning.
”Jag har haft en grym camp i Torrevieja med tuff sparring och naturligtvis är vädret där bra mycket bättre än hemma i Sverige; jag har tränat där tidigare men aldrig haft en full camp där, men känner nu att jag verkligen kunnat nyttja det bra. Och jag har haft verkligt bra sparring med nuvarande EU-mästaren i supermellan Mariano Hilario (se bilden), som är både stark och snabb, men nu de sista dagarna på hemmaplan får jag en ny sparringpartner. Och det är skönt att vara hemma igen!”

Erik har också följt ett strikt konditions-program upplagt av konditionstränare David Wahlgren, som också kommer att vara med som tredje sekond i ringhörnan, där nu pappa Johan och brorsan Marcus är övriga sekonder. Med alla förberedelser på plats kommer han att vara i bästa möjliga form för den tuffa uppgiften mot ”The Albanian Bomber” Timy Shala den 9 december.