EN VECKA TILL ’BULLDOG FIGHT NIGHT’: CLARENCE & HAMZA PÅ ”G”

jun 01, 2018
boXning

 

Det är nu en dryg vecka kvar till vårsäsongens sista proffsboxningar på svensk mark – till ”Bulldog Fight Night” i Kooperativet, Lindholmen, Göteborg – där tre proffsfighter får plats på programmet, som i övrigt presenterar MMA och thaiboxnigs-matcher av rang. Först var det tänkt att fyra proffs skulle få plats men Omar Abdul Majid tvingas dessvärre avvakta till senare tillfälle.

Huvudkamp på proffsboxningssidan är givetvis Mikaela Laurén i hennes ’tack & adjö’-föreställning, där IBO-mästarinnan ställs i en 6-ronders non-title mot ex-VM Eva Halasi Bajic, men i övrigt blir det nu så att Clarence Goyeram och Hamza Barka gör sina andra starter i yrkes-ringen.

Clarence Goyeram (1-0/1 KO), femfaldig svensk mästare som amatör och EM-bronsmedaljör, en av våra stora amatörstjärnor på senare årtionden, kommer i ringen för första fight efter den lysande debuten i oktober förra året – en tänkt andra start på Malta i februari/mars frös inne – och det blir åter på 4 ronder i lätt mellanvikt mot en skarp georgier vid namn Giorgi Khupenia (2-0-2/1 KO), en obesegrad man över fyra proffsfighter, varav en vunnen i förtid, och där måhända den oavgjorda matchen mot mycket rutinerade Mikhail Avakian varslar mest om viss kapacitet; han är 25 år gammal, ett par år yngre således än Clarence, och obestridligen en god fighter – men svensken kommer givetvis till match med stora förväntningar knuten till sig. Han spås ju en stark framtid som proffs.

Hans stallkamrat Hamza Barka (0-1) har ingalunda samma självklart positiva utgångspunkt, utan kommer till start med en del frågetecken kring sin form och förmåga, efter att ganska ’onödigt’ ha gett bort segern i sin debut i oktober; han var dock en hyggligt god amatör, medaljör på SM och lite av lokal favorit och har tveklöst stor potential, och nu måste han få ut det .. hela vägen. Han ställs i en 4-rondare i supermellanvikt mot sex matcher rutinerade David Melkoniani (1-4-1), en man vars samtliga fighter avgjorts på poäng, och i några av förlusterna har denne stått bra upp mot ganska skarpa boxare (som Niko Gvajava) och även för hans del är måhända ’bästa’ resultatet ett oavgjort, mot riktigt duglige Tornike Gikashvili .. så nåt lätt jobb är det inte framför Hamza, även om georgierns statistik inte är lysande. Det blir upp till kamp!