Erik Skoglund förlänger avtalet med Sauerland

jan 18, 2016
admin

Erik o Nisse nytt kontraktDen regerande IBF/Intercontinental-mästaren i lätt tungvikt Erik Skoglund förlängde idag sitt kontrakt med Team Sauerland över fyra år fram till 2020. Detta meddelades idag från promotor Nisse Sauerland och Erik i en gemensam presskommuniké.

Efter en tuff start på 2015, då Erik gick skadad under årets första halva, gjorde han en lysande avslutning på året med starka segrar över Oleksandr Cherviak – i försvar av IBF/IC-titeln – och över mycket tuffe amerikanen Derek Edwards. Skoglund är nu rankad som #3 på IBF:s världsranking och som #2 på EBU:s europaranking. Han har en mycket stark och inspirerande position inför 2016 års satsning, där dock ännu inget tävlingsdatum är inbokat.

 

”Jag är mycket nöjd med min förlängning av kontraktet”, säger Erik i pressmeddelandet, ”jag har boxat för Sauerland i hela min proffskarriär och förlänger nu under fyra år men hoppas och tror att vårt samarbete skall bestå karriären ut.”

”Erik är en av Europas främsta boxningsstjärnor”, säger Nisse Sauerland, ”och vi har jobbat med honom sedan han kom till oss för sex år sedan och har tagit honom från en lovande amatör till en legitim utmanare, och det är vår tro och förhoppning att vi skall kunna hjälpa honom hela vägen fram till hans dröm om en VM-titel.”

 

Bilden: Nisse Sauerland och Erik Skoglund när kontraktet skrivs på.