Erik Skoglund i team med Tommy Antman

aug 17, 2015
admin

David W Erik Sk o Tommy AErik Skoglund förebereder sig som bäst för måhända den viktigaste fighten i sitt boxarliv så här långt. Han kommer ju tillbaka från en besvärlig ryggskada den 19/9 i Nyköping i den största proffsgala som satts ihop i landet sedan proffsen tilläts återvända efter förbudstiden. Ryggen har läkt fint, och nu när träningen trappats upp en tid har Erik svarat utmärkt och formen infinner sig som planerat. Matchen mot Oleksander Cherviak går över titeldistansen 12 ronder om IBF/IC-bältet. Det är mycket som händer just nu.

Han har genomgått stor läkarundersökning i Berlin och söker nu svensk proffslicens för första gången – hans karriär har ju tidigare skötts helt och hållet på utländsk basis, men nu förs han in i fädernebåset – och han har också bytt träningsbas och tränarteam under vägs gång. Idag är Eriks huvudtränare en av vårt lands främsta tränarkrafter i modern tid, Tommy Antman, som ju som amatör-coach i BK Falken förde fram en lång rad stjärnor, främst bland dem Anders ”Lillen” Eklund, Leo Vainonen, Giovanni Alvarez, Tomas Jansson varav några följdes in i proffskarriären.

 

Tillsammans med sonen Sören Antman har nu Tommy tagit över matchträningen från Karsten Röwer (Berlin) varmed också Nyköping och Sverige blir huvudbas för träningen framöver, men Erik har också adderat fystränaren& naprapaten David Wahlgren till teamet.

Samtidigt har också Sauerland sanktionerat förändringarna och gick i förra veckan ut med sin syn på Eriks framtid: ”Med det svenska stöd och support han nu får på hemmaplan går Erik Skoglund mot en potentiellt fantastisk framtid – han kommer med tiden att kunna jämföras i sin karriär med till och med en Ingemar Johansson!”