ERIK SKOGLUND OCH CALLUM SMITH INVÄGDA – OK!

sep 15, 2017
boXning

Vid pass kl 17 (svensk tid) äntrade Erik Skoglund och Callum Smith podiet i Exhibition Center i Liverpool, England och introducerade av Jimmy Lennon Jr och övervakade av supervisor Bob Logist klev båda på vågen, Erik först och därefter Callum, och vägde in klockrent under titel-gränsen för supermellanvikt (76,2 kg); Erik vägde in på 76,06 kg och Callum vägde in på 76,02 kg.


Det är imorgon natt, lördag natt, som de två brakar ihop i kvartsfinal #1 i World Boxing Super Series supermellanvikts-turnering. WBC har satt upp sitt speciella WBC Diamond Belt för matchen, varmed det får sanktion som likvärdigt med VM (annars erövrade som bekant förra helgen David Benavidez just den vakanta WBC-VM-titeln i super mellan i USA).
Boxarna möttes invägda i en ganska kort ’stare down’, där de sedan vände sig ut mot publiken i garde. Båda såg ytterst väl trimmade ut, Erik slimmad till tusen och erkände i intervjun efteråt att det varit tufft att klara vikten men att det gått bra. Vidare sa han:”Jag vill tacka alla svenska fans för all support, de tycks i stort sett vara de enda som tror på mina chanser!” Callum konstaterade att det är sjunde gången han boxar i favoritarenan Echo Arena och sa att det skall gå bra den här gången också. ”Det är 100% rätt för mig att möta Erik, och jag skall ge mina fans något att verkligen jubla över imorgon natt!”