ERIK SKOGLUND OPERERAR RYGGEN

feb 04, 2015
admin

Nyhetsbild_222_Erik_SkoglundErik Skoglund kommer antagligen att vara borta från boxningsringen ca sex månader på grund av att han måste operera en kota i ländryggen. Operationen äger rum på torsdagen (5/2) och utförs av Dr Gunnar Nyberg på Sofiahemmets klinik i Stockholm. Nyberg har tidigare utfört en liknande operation på skidåkaren Anders Södergren med lyckat resultat.

 ”Jag kände en hemsk smärta i ryggen veckan före min fight med Glenn Johnson”, berättar Erik, ”och fick då behandling i Berlin, som hjälpte mig att genomföra matchen. Men smärtan var kvar och förvärrades och en röntgen visade då diskbråck och att operation skulle bli nödvändig. Nu får jag bästa tänkbara hjälp och det kommer att bli bra igen. Det är naturligtvis ledsamt, men jag kunde fullborda 2014 på toppen och bevisade att jag är verklig världsklass, och jag är övertygad om att med det här bakom mig kommer jag kunna fortsätta min karriär från där jag var.”

Detta innebär dock att vi inte lär se Erik Skoglund i en tävlingsmatch igen förrän till hösten 2015. Nisse Sauerland: ”Det är en olycklig skada men inte så ovanligt. Erik är ung och har gott om tid på sig. Vi önskar honom all lycka med operationen och påminner honom om att detta blott är ett mindre stopp på vägen mot toppen, inget annat.”