ERIK SKOGLUND TILLBAKA 28/10; MÖTER TIMY SHALA

sep 02, 2016
boXning

imageFör alla fans som undrat varför Erik Skoglund inte boxar på Hovet, Stockholm i den stora showen nästa lördag så kom svaret under gårdagen från Team Sauerland. Erik (25-0/11 KO) återvänder till ringen den 28/10 i Rosvalla Arena i Nyköping, som självklar huvudperson i nästa stora tävling och han ställs då mot en mycket vass lätt tungviktare från Kosovo, Timy ”Albanian Bomber” Shala (21-1-1/8 KO).
Skoglund har ju varit designerad utmanare till Europatiteln i lätt tungvikt och skulle enligt alla gängse regler ha fått första skott mot nye EM-kungen Mehdi Amar, men i tidsintervallen efter Eriks ögonbrynsskada i senaste matchen mot Ryno Liebenberg – vilken ju av självklara skäl tog tid att reparera på djupet och låta läka gediget – dribblades en ny EM-fight fram mellan Amar och, som det nu ser ut, Robert Stieglitz. Under tiden är Eriks skada läkt och behovet av en ny – betydande – fight inne. Här kommer möjligheten till ett förstklassigt möte med IBO:s interkontinentala mästare in i bilden, Timy Shala. Skoglund är ju själv IBO:s internationella mästare; huruvida en eller båda av dessa titlar nu kommer i spel är inte färdigförhandlat – men matchen är.
Och det betyder för Eriks del rakt in i hetluften igen. Shala är en 30-årig fighter/tekniker, som numera bosatt i Wien i Österrike byggt en mycket stark record med tidigare WBF:s IC-titel i sin ägo före erövrandet av IBO:s IC-dito – den senare tog han så sent som i april i år på poäng över Cedric Bellais. Bland hans tidigare största segrar hör de mot Tomas Adamek (l.t), Mounir Toumi och Enes Cecirevic; hans enda förlust kom på ett ganska knappt poängnederlag mot obesegrade Dominoc Boesel om WBO:s IC-bälte i mars ’15. Sitt ”Bomber”-namn till trots är han ingen utpräglad puncher utan snarast en tekniskt driven, tuff och skicklig boxare, inte så olik Hr Skoglund själv. Detta kan bli en mäkta intressant fight.
”Jag är glad över att få boxa på hemmaplan i Nyköping, det är nästan ett år sedan där sist!”, säger Erik. ”Det kommer att bli en tuff fight; Shala är lite annorlunda än tidigare motståndare, inte en brawler som Liebenberg, utan en teknisk, välskolad fighter, så jag kommer att behöva en helt annat fight-plan. Det kommer att bli spännande!”
Shala hälsar från Wien: ”Skoglund är en bra boxare, men jag vet att jag kan slå honom; det är bäst han förbereder sig för en kamp mot en man som kommer för att vinna. Jag är redan vältränad och den 28/10 kommer jag att vara i grym form – och jag kommer inte att förlora!”