EUBANK JR SLOG SPEKTAKULÄR KO! CROLLA SLOG BURNS

okt 08, 2017
boXning


Nattens stora kvartsfinal i World Boxing Super Series supermellanviktsturnering i Hanns-Martin-Schleyer Halle i Stuttgart mellan Chris Eubank Jr (26-1/20 KO) och Avni ”Mr Robot” Yildirim (16-1/10 KO) slutade med en spektakulär KO i tredje ronden, då Eubank efter en våldsam slagserie från båda tajmade sin turkiske motståndare helt rätt och drev in en perfekt vänsterkrok som sänkte Yildirim rak lång, liggande på sidan. Ringdomare Leszek Jankowiak kastade sig fram och vrålade ”out” utan räkning! Det var ett häftigt slut på en fight som lovade fyrverkerier från start, måhända dock aningens överilat brutet av en orutinerad tredje man, som gott kunde kostat på sig en räkning .. Avni kom upp efter ca 7 sekunder, men det är ändå mycket tveksamt om han förmått fortsätta, så stoppets form är mer akademisk än avgörande.
Redan i första ronden träffade Eubank med en vass uppercut, som momentant fick Yildirim att sätta höger knä i canvasen med räkning som följd .. därefter kom en jämnare andra rond där Yildirim ökade pressen men samtidigt fångades av påpassliga kontra, och Chris tog även den ronden. Ännu hårdare turkisk press ledde till den tämligen vilda slagväxling som upplöstes med brittens superba krok! Stoppet kom på tiden 1:58 av ronden. Därmed försvarade Eubank sitt IBO-VM-bälte, adderade en WBC-VM-kvalifikation och än mer betydelsefullt avancerade till semifinal i WBSS – där han kommer att möta segraren i nästa veckas kvartsfinal mellan George Groves och Jamie Cox i Wembley Arena, London.
”Han var tuff och kom rakt mot mig som väntat”, sa Eubank efteråt, ”men han är ung och oerfaren och kommer säkert tillbaka efter detta, men han hade behövt mer skicklighet för att ta mig .. nu blev han enkel och då kommer jag strax att pricka rätt – det skedde! Jag har startat i den här turneringen för att dominera och detta är bara början! Det har pratats i åratal om en fight mellan Groves och mig – well, jag har gjort mitt jobb .. gör han nu bara sitt nästa helg, så ska fansen få den match de drömt om. Jag kommer för att ta dig George!”

I lördagens andra stora tävling, i Manchester Arena, England, fick vi ett lite kontroversiellt delat domslut i EM-fighten i weltervikt mellan Sam Eggington (21-4/13 KO) och Mohamed Mimoune (19-2/2 KO) där den försvarande britten blev av med EM-titeln på poängdomslutet 116-112, 112-116, 113-115 – och således den verkligt avige (south paw) kontra-specialisten Mimoune krönt till ny Europamästare efter en tät fight över alla 12 ronder.

Den verkliga huvudmatchen, mellan två ex-world champions, Manchesters egen ”Million Dolla” Anthony Crolla (32-6-3/13 KO) och skotten ”Rickster” Ricky Burns (41-7-1/14 KO) slutade med en knapp men klar poängseger till Crolla, betydligt jämnare än domarnas siffror (113-116, 114-116, 112-117), efter en verkligt bra match över distansen, en härlig fight!