EXTRA! OTTO WALLIN SKRIVER PÅ FÖR SALITA PROMOTIONS!

mar 05, 2019
boXning

Den svenske tungviktaren Otto Wallin (20-0/13 KO), officiell utmanare till EM-titeln i tungvikt, byter helt plötsligt full kurs! På måndagskvällen USA-tid meddelades att den store Sundsvallbon – just nu hemma i Sverige men i morgon reser han till USA för fortsatt träningsläger – med sin manager David Berlin har skrivit på ett långtidskontrakt med amerikanska proffsfirman Salita Promotions, merendels baserade i Detroit & Brooklyn och att han nu kommer att debutera för dem på undercardet till jättefighten för damer Claressa Shields vs Christina Hammer i Atlantic City, New Jersey den 13 april ..!

Otto ligger/låg i första position att boxa om EM-titeln i tungvikt mot Europamästare Agit Kabayel (som försvarade sin titel i helgen som gick) och egentligen skulle nu förhandlingar ha inletts om när-var hur. Nu byter den store svensken således kurs och EM-äventyret läggs tills vidare på hyllan, och istället startas en uppmarsch på den amerikanska kontinenten. Detta drag kom i och för sig oväntat och plötsligt med tanke på EM-situationen, men är ändå inte särskilt överraskande. Otto tränar för Joey Gamache, ett tag Europabaserad för Sauerland (i Köpenhamn) men numera tillbaka i sin hemstad New York, och det är där de två kört träningarna de senaste åren. Men Wallins senaste fight var i Sundsvall den 21/4 2018, där han besegrade Adrian Granat, varefter han dock inte förnyade kontraktet med Sauerland Promotions utan han & Berlin/Gamache fortsatte som free lance men det har varit mycket struligt att få till matcher med Europa som bas, tills man landade den EM-chans (2/3 i Magdeburg, Tyskland) som abdikerades – sköts på framtiden – när Gamache blev överfallen på väg till gymet i New York.

Nu blir det således ett helt annat upplägg framöver, och det kan dröja innan vi får se Otto Wallin på svensk mark igen. Salita promotions startades av proffsboxaren Dimitry Salita 2010 och har under årtiondet vuxit till en betydande aktör på den amerikanska marknaden. Man har i sitt stall den store, blivande VM-utmanaren i tungvikt, Jarrell ”Big Baby” Miller och USA:s och kanske världens främsta damboxare av idag, dubbla OS-drottningen och numera dubbla proffs-VM Claressa ”T-Rex” Shields, men även hennes VM-utmanare och Europas främsta kvinnliga fighter Christina Hammer är på den amerikanska marknaden knuten till Salita, liksom de lovande tungviktarna Apti Davtaev och Jermaine Franklin. Och nu även Otto Wallin. Ottos motståndare 13/4 är ännu inte presenterad. Det kommer inom kort.