FANTASTISKT AVSLUT AV CALLUM SMITH GAV VM & ALI TROPHY !

sep 29, 2018
boXning

Callum ”Mundo” Smith (25-0/18 KO) låg under på poäng efter sex ronder men kom med ett fantastiskt avslut i sjunde där han slog ut WBA-VM-kungen George Groves (28-4/20 KO) och erövrade inte bara VM-bältet och The RING:s bälte som viktklassens främsta man utan också Muhammad Ali Trophy som slutsegrare i World Boxing Super Series supermellanviktsturnering vid fredagsnattens avslutande av WBSS första år i Indoor Hall i King Abdullah Sports City i Jeddah, Saudiarabien.

WBSS supermellanviktsturnering har varit ett ’fyrverkeri’ av superb boxning och levde upp till en stor och grandios avslutning med en finalmatch som var utomordentligt spännande med stark nerv hela vägen, blixtrande snabb och vacker kontraboxning och till sist ett klassiskt avslut! ”Saint” George Groves öppnade dock bäst och tog de första ronderna, Smith knep den tredje med en stark sekvens där han kort skakade mästaren efter högerträff, men sen boxade Groves sig till nytt överläge .. det fanns moment där Callum tycktes kunna ta över men han förmådde inte fullborda dessa, och efter sex ronder låg han under på poäng .. Så kom den ödesdigra sjunde och efter ett slagbyte efter drygt halva ronden träffade ”Mundo” påpassligt med en vänsterkrok som allvarligt skakade Groves och följde sen upp som en furie, drev in en skur av slag .. där en uppercut, en vänsterkrok mot käken, en grandios högerkrok i kroppen, en ny uppercut och en höger över till sist sänkte WBA-kungen på knä halvt bortböjd i ena ringhörnan med huvud och överkropp under mellanrepet, och där tog han ringdomare Luis Pabons hela räkning till ”ten and out”!

Alis dotter Rashida Ali krönte sedan Callum Smith till segrare av WBSS med den mäktiga trofén … och en samlad, ingalunda översvallande men uppenbart mycket nöjd och lättad Champion tackade för allt: ”Det har varit en lång resa hit, men jag har trott på mig själv hela vägen, trott på mitt mål och nu är jag här – nu har vi fått utdelning! Heders till Groves, han är en verklig fighter .. men nu vill jag hem till Liverpool med mina bälten och min trofé och få försvara VM hemma ..!” Den gråtande, över sig lycklige tränaren Joe Gallagher fyllde i: ”Nr 1 i Världen.. den största supermellanviktaren i Världen!”

Groves var stor i nederlaget: ”Det var inte menat att detta skulle bli mitt, men full ’credit’ till Callum, han kan verkligen slå och har denna otroliga räckvidd .. han var bäst i natt, så allt beröm till honom!”