FÄRDIGSNACKAT – PÅ LÖRDAG SES DE I RINGEN!

dec 21, 2018
boXning

De avslutande presskonferenserna har nu hållits för alla de tre stora lördagsshowerna och det har snackats en del – citat nedan – men nu är det färdigt med det. På fredagskvällen följer invägningar och sen ses de nästa gång i ringen.
I London tog de två stora tungviktsbestarna inför VM-kvalet i O2 Arena pulsen på varann, i ord.
Derek Chisora: ”Jag har inte råd att lita på några poängdomare. Jag kommer att banka på honom, träffa honom med vad jag har, och banka på honom än mer .. Det här är ingen risk för mig. Jag är ute för att ta vad som är hans och göra det till mitt!”
Dillian Whyte: ”Han kommer inte kunna banka på mig. Det finns nivåer på den här fighten. Jag blir bara bättre för varje fight, och Derek kommer få se hur stark jag är. Jag är van vid att folk försöker psyka mig, men jag tror inte ens att Derek vet vad han sysslar med!”

I Manchester bytte rivalerna om IBF:s VM-titel i fjädervikt lite giftiga åsikter om varann.
Josh Warrington: ”Carl har snackat skit jag läst lite om, men det är alltid heta känslor precis före fight. Jag har förberett mig för en Carl i bästa form och det har inspirerat och motiverat mig. Jag har fått stort självförtroende med segern över Lee Selby och kommer att nå än högre nivå på lördag. Många har tyckt jag skulle tagit ett enkelt försvar, men jag vill slå den bästa, och efter den här vinsten reser jag till USA och tar itu med Oscar Valdez (WBO-VM)!”
Carl Frampton: ”Jag är riktigt ’på’ för detta men avslappnad och ser fram emot en tuff fight. Jag är lugn av min natur och kommer vara det tills jag vandrar mot ringen. Det finns respekt mellan oss.. men jag är övertygad om att jag nu är bättre än nånsin. Jag är faktiskt bättre än jag var när jag slog Leo Santa Cruz och Scott Quigg, då jag ju inte inte riktigt älskade mitt game. Det gör jag nu, och jag vet att han är en bra fighter, men jag kan slå vilken fjäderviktare som helst när jag är ’på’ .. och nu brinner elden i mig igen, och folk kommer att få se att i en ’dog fight’ så är jag ingalunda över min topp!”

OCH i New York höll Charlo-bröderna och deras utmanare pressmöte, poserande på scen med Santa Claus/Jultomten himself.
Jermall Charlo: ”När vi tvangs byta motståndare betydde det extra jobb .. och varje fight är tuff. Jag är inte besviken över att det nu blir Korobov, men det är en annan typ än vad Willie Monroe var, men jag är beredd på hans stil också. Jag tänker inte somna på den här grabben, jag ska söva honom!”
Matt Korobov: ”Jag respekterar Jermall Charlo för att han accepterade den här fighten, och jag ska ge mitt bästa för att vinna på lördag natt. Jag är skicklig nog för att göra detta till en stor natt för mig!”
Jermell Charlo: ”Alla kommer att få se på lördag att jag skiljer från resten av gänget. Jag kommer att göra min grej över 12 ronder och det betyder seger. Jag är en hungrig fighter, och allt snack jag hört utanför ringen får mig att vilja krossa honom. Jag kommer att dominera och krossa!”
Tony Harrison: ”Jag tror Jermell är mer teknisk än Jarrett Hurd (förra VM-försöket/förlust), men jag kommer att kunna göra en mer exakt jämförelse efter lördag. Jag har jobbat mycket på att vara mer konsekvent i min boxning, och nu är jag redo. Jag bryr mig inte om prat. Mina förberedelser har varit perfekta. Jermell sitter på en piedestal och har all press på sig och stora fordringar. Jag ska bara slappna av och gå in och göra det jag tränat på och besegra honom!”