FÄRGSTARK WEEKEND VÄNTAR: GARCIA VS THURMAN, HAYE VS BELLEW

mar 01, 2017
boXning

 

 Garcia vs Thurman poster (002)

Vi är mitt i Fight Week inför en av årets hittills hetaste boxningshelger med mycket färgstarka matchningar på världsplanet på båda sidor Atlanten. Det är dels en mäktig ’showdown’ i Barclays Center i Brooklyn, New York (årets andra mega-fight där, efter Jack vs DeGale), då nu på lördag WBC-VM-kungen i weltervikt Danny Garcia (33-0/19 KO) möter WBA-VM-kungen på samma vikt Keith Thurman (27-0/22 KO) för att ena titlarna i viktklassen – ett superbt möte mellan världens två bästa welterviktare. Två extremt skickliga, blixtrande snabba, KO-farliga, obesegrade  världsmästare på toppen av sina karriärer, som gör upp om vem som är den ’riktiga’, den rättmätiga VM-kungen. Det kan inte bli mycket bättre än så. Båda har senaste dagarna ’talat ut’ i media.

Thurman: ”Det känns härligt att vara del av denna fight. Som en dröm som blir verklighet .. och som att detta är mitt öde. Titta på fakta och kolla våra records. Det blir inte större än så här – detta är den största fight jag nånsin varit med om. Segraren blir den främste på 147 pounds (66,7 kg). Och welterviktens nästa ’superstar’! Den man alla andra måste slå för att kunna bli #1.”

Garcia: ”Jag skall bli nästa enade världsmästare. Jag har förberett mig för den bästa Keith Thurman som finns och är redo för allt och skall boxas som en sann Champion och erövra bältena! Jag har tränat länge för denna fight och har haft ett perfekt träningscamp. Vi har tränat hårt och vi har tränat smart och vi är redo för lördag .. och jag kommer för att imponera!”

 Haye-vs-Bellew (002)

På andra sidan Atlanten går svallvågorna faktiskt ännu högre trots att den fighten inte har samma dignitet, men där är grabbarna större och betydligt högljuddare – på gränsen till att det inte går att trycka det som sägs. Det handlar om en kval-situation i tungvikt men ingen faktisk titel är på spel, men med tanke på vilka som drabbar samman så blir det just så här ’överhettat’. Det är förre WBA-VM-kungen i tungvikt, åter en av utmanarna i toppskiktet, David Haye (28-2/26 KO) som tar sig an  WBC-VM-kungen i cruiservikt – nu på besök i tungvikt – Tony Bellew (28-2-1/18 KO) i ett ’in-hemskt’ brittiskt toppmöte i O2 Arena (Millennium Dome) i London, England på lördag. Detta är ju två massivt hårdslående och dessutom hetlevrade och stor-snackande fighters .. och de ogillar varann brutalt illa. De höll presskonferens på onsdagen och det mesta som sades fick ”bleepas’ bort för att kunna sändas på TV. Några smakprov:

Haye: ”Ni alla storskrävlande, skrikande idioter i Bellews armé .. visa nu hur ni tror på er man – hämta alla pengar ni har och sätt dem på Tony .. allt ni har på att han skall spöa mig, så att jag får nöjet att se er luspanka, när jag slagit huvudet av den här dum-fan .. och hör vad jag säger, jag kommer att slå ut honom nåt så fruktansvärt ..!”

Bellew – i mun på Haye .. och därefter vice versa: ”Du är en bruten fighter .. du har inget mer  att ge, din tid är över och du vet det! Jag kommer att ge dig så mycket spö att det blir synd om dig – du är en bruten man och kommer att bli än mer krossad. Du kommer aldrig mer att kunna komma tillbaka, jag kommer att göra slut på dig och din stora trut ..!”

Garvade experter som förre VM-kungen Johnny Nelson konstaterade att han aldrig förr sett David Haye så arg och att Tony Bellew lyckas reta honom fenomenalt. Med risk för slagsmål på scenen såg promotor Eddie Hearn till att två jättar till bodyguards stod mellan boxarna – på två meters håll från varann – vid staredown. Vid förra pressmötet flög de nämligen på varann. Vän av ordning undrar hur i herrans namn de skall komma igenom invägningen på fredag utan att tjuvstarta fighten.