FEIGENBUTZ KAN BLI YNGSTA MÄSTARE PÅ LÖRDAG

jan 06, 2016
admin

IMG_1215

Plötsligt ändrade WBA spelreglerna – och därmed kan Vincent Feigenbutz nu på lördag faktiskt bli en av de yngsta mästarna och definitivt Tysklands yngsta nånsin. Feigenbutz (21-1/19 KO) möter då i Baden Arena i Offenburg i Tyskland italienaren Giovanni De Carolis (23-6/11 KO) om vad som först skulle gälla WBA:s interim-titel i supermellanvikt, dvs en kvalifikations-position … men igår ändrade plötsligt WBA spelreglerna. Efter att det nu långt om länge står klart att Andre Ward lämnar supermellan och definitivt går upp i lätt tungvikt blir hans position som förbundets reella VM-kung i klassen vakant. Den positionen fylldes dock omedelbart av den regulära mästaren (WBA håller sig löjligt nog med två Champions i varje viktklass, en faktisk/kallad ”super” och en ”regulär”) Fedor Chudinov, som nu således utnämndes till WBA:s ”super” Champion i klassen.

Därmed blev den regulära positionen ledig – om den boxas nu Feigenbutz och De Carolis. Det gör ju i saklig mening inte segraren till världsmästare, utan bara ett slags ”reserv-kung” men i boxningens ofta konstiga värld innebär det dock likväl mästarstatus. Det i sin tur innebär att 31-årige Gio De Carolis efter mer än sju års slit i gamet plötsligt boxar om nåt alldeles extra. Anledningen till att han är där han är, ligger i att den match om interim-titeln han gick mot Feigenbutz i oktober var hårresande jämn – och han hade den unge tysken i golvet – men domslutet gick då på minsta marginal (men enhälligt) till Vincent. Nu är det alltså retur .. och det innebär att Feigenbutz, vid 20 år och knappt fyra månaders ålder, kan bli ’världsmästare’ .. Tysklands yngste genom tiderna. Det rekordet has av Graciano ”Rocky” Rocchigiani, som var 24, då han vann IBF-VM, f ö just i den här viktklassen, 1988. Grabben boxar för Team Sauerland, som också är promotor för lördagens tävling.

Segraren bankar på dörren till absoluta världstoppen i supermellan – det reella målet är en kamp mot super-champ Chudinov, naturligtvis .. men samtidigt sällar man sig till skaran av möjliga utmanare för alla VM-kungar i klassen: Arthur Abraham (WBO), James DeGale (IBF) och Badou Jack (WBC).