FEM SEGRAR AV SEX MÖJLIGA I KATRINEHOLM – NITRO IS BACK!

sep 30, 2018
boXning

Under fredagskvällen upplevde en drygt fem hundra personer stark publik i Duveholmshallen i Katrineholm en hyggligt godproffstävling som till sist kom att omfatta sex matcher av växlande kvalitet men som växte allt eftersom och slutade i ett unisont jubel över en skarprättarinsats av stadens tunga boxarson Simon Engström, som med kraft återvände till segrarsidan.

Kvällen inleddes med ett 4-ronders uppdrag för Salah ”Salle” Nazar Taha (nu 2-0/1 KO) mot en högst begränsad förmåga från Ungern vid namn Zsolt Friesz (4-4/4 KO) som omedelbart kom under press från en tänd och skärpt svensk. Ungraren spjärnade hyggligt emot i början av första men var aldrig nära att ta kommando och i slutsekunderna av ronden gick han ner för räkning efter en serie, merendels mot kroppen. Han redde ut det men kom snart i andra i klart bryderi och gick ner igen på alla fyra efter en liknande serie ..kravlade sig upp men stoppades av ringdomare Mika Moisio på TKO 2, tid 1:14.  Här var dock Salle denna gång mycket effektiv och skarp.

Nästa match var kvalitativt betydligt bättre och blev en bitvis tuff batalj, men gästande ukrainare Roman Zinchenko (3-6/1 KO) hade inte arsenalen att stå upp mot en mycket stark och imponerande tuff och hård Ahmed Rossi (4-0/4 KO) i detta lätta mellanviktsmöte. Rossi gick likt en ’maskin’ i brutal styrka och effektiv slagkraft, som helt enkelt successivt krossade motståndet med framförallt tungt bombardemangmot kroppen. Han slog ner sin man i slutet av andra och sänkte honom två gånger i tredje fram tills ringdomare Håkan Sindemark vid senare räkningen förbarmade sig över honom och bröt, TKO 3 på tiden 2:36.

Stentuffe Katrineholmaren Samo Jangirov (3-0/1 KO) kom så upp mot en rutinerad ex-kung fu-fighter med begränsad proffskarriär i boxning Maksim Ogurkovs (0-3), som dock visade sig vara långt bättre än detta senare record indikerar, och faktiskt bjöd Jangirov på en tuff fight hela vägen, över 4 ronder i cruiservikt. Samo anföll non stop och satte hård press på balten men denne var en mästare i att undgå bli allvarligt träffad och svarade hela tiden upp bra – han förlorade ronderna men gjorde ändå en fin insats och båda belönades efteråt med starka applåder och givetvis stort jubel vid Jangirovs klara poängseger (40-36 x 3). En bra fight.

Efter paus i programmet var det dags för kamp i lätt lättvikt/super feather mellan Daniel Gustafsson (2-0) och letten Zigurds Krauklis (2-2/1 KO), där Tidaholmaren visade sig överlägsen i nästan allt, boxade denna gång behärskat och effektivt och plockade poäng i högt tempo, men Krauklis var inte ofarlig och hade vassa kontringar inne. Daniel showade en del i sista delen av fighten, när han hade kontroll över läget,och nonschade motståndet lite – en tendens till NaseemHamed-style – men han tog en solklar poängseger (40-36 x 3).

Rocco Wadell (5-1/2 KO) hamnade i ett veritabelt ’krig’ med stentuffe Anton Diachenko (2-2) över fyra ronder i supermellanvikt – kvällens klart bästa match och en fight av verkligt god klass – som slutade med en smärre skrällseger till ukrainaren – hans största seger så långt i karriären. Wadell tog första och andra ronden knappt men klart men hela tiden i verklig strid på kniven. I tredje tycktes han kunna boxa hem ännu en hygglig rondseger, men Anton kämpade ursinnigt och i slutet av ronden drev han in två tunga kroppsträffar som tog och Rocco tvangs ner på knä och tog räkning, fixade denna,men ronden var nu förlorad med 10-8 och läget i matchen helt jämnt. Det bäddade för och gav en dramatisk sista rond med mycket ge och ta, ruggigt tufft och jämnt och hårt ..! Det var högst ovisst vem som knep denna rond, snubblande nära en oavgjord historia – men domarna delade sig här istället i en svensk röst och två ukrainska – varför på ett udda poäng Anton Diachenko fick segern! Poängen blev 37-38, 38-37, 37-38 – 2-1! En bitter förlust för Wadell – men också bäddat för en suverän returfight! Det kan inte bli mycket bättre drama och fight än detta .. den måste nästan göras!

Därmed hade denna boxningsafton nått sin avslutning och clou .. och blå hörna intogs av Jozsef Barati (nu 3-2/3 KO) medan efter en tjusig entré Simon Engström (nu 5-1/3 KO) intog den röda. Barati såg ut som han kommit till sin egen avrättning redan i ringhörnan, medan Simon såg ut som sitt gamla jag, iskall .. olycksbådande stentuff, mer än redo att revanschera förlusten senast. Matchen var ju av tillståndskäl ’kortad’ till 6 ronder x 2 minuter, men denna kväll hade nog vilket som spelat ’nada’ roll. Engström ’stalkade’ sin man i första, på jakt efter att leverera så snart tillfälle gavs, medan modet svek Barati som backade undan och garderade sig tätt, fick iväg blott halvdana kontra. Direkt i andra ronden satte Simon upp sin man, rappade massivt tungt in dubbelslag i kroppen på ungraren, som tog hårt, och denne gick ner på alla fyra, reste sig trevande på ’sju’ men ringdomare Håkan Sindemark såg en slagen man och stoppade allt på 29 sekunder av ronden! TKO 2 – ”NITRO-killer” är tillbaka igen! Katrineholm jublade – det finns mycket att vänta framöver!