FIELDING STOPPADE ZUEUGE, PROGRAIS VANN PÅ TKO ..

jul 15, 2018
boXning

I en verklig ’upset’ erövrade Rocky Fielding (27-1/15 KO) WBA-VM Regular i supermellanvikt, då han på lördagsnatten i i Baden Arena i Offenburg, Tyskland stoppade regerande Tyron Zeuge (22-1-1/12 KO) i femte ronden.

Zeuge öppnade bäst och tog inledningen av fighten, men i tredje och fjärde ronderna landade Fielding flera tunga kombinationer och tog över kommandot, och i femte ronden dominerade britten klart, träffade hårt med en vänster uppercut och följde upp mot den retirerande tysken och slog ner honom vid repen med kroppsslag – där kastade tyska hörnan in handduken ..!

”Fantastiskt”, sa Fielding efteråt, ”jag kom till hans bakgård och stoppade honom! Det var min natt i natt, jag var piskad att leverera och jag gjorde det! Jag skulle älska att försvara titeln hemma i Liverpool – det finns en returmatch-klausul, men jag undrar om han vill möta mig igen efter det här. Nu ska jag ta ledigt med familjen, och sen ska vi se vilka möjligheter som finns framför oss, men detta är bara underbart och nu kan vi bygga vidare!”

 

På andra sidan Atlanten, senare på lördagsnatten (svensk söndag morgon) stoppade Regis Prograis (22-0/19 KO) tidigare obesegrade Juan Jose Velasco (20-1/12 KO) med en imponerande TKO 8 i Lakefront Arena i New Orleans, Louisiana och adderade WBC/Diamond-bältet till interimtiteln i super lightweight/lätt weltervikt och säkrade sin start i Word Boxing Super Series detta år, tillsammans med Anthony Yigit och ett urstarkt startfält. Det här var Prograis ’hemkomst’ till sin födelsestad – han bor numera i Houston, Texas – där han också inledde proffskarriären, och han dominerade denna match stort, slog ner Velasco med kroppsträff i femte, dito på nytt i sjunde och efter en tredje golvning i åttonde gav hörnan upp och ringdomare Laurence Cole bröt på 1:39 av ronden.