”FIGHT LIFE 7” – KAMRAN STARTAR UPP I ÖREBRO 10 JULI

apr 30, 2021
boXning


Kamran Kabinejad, stark promotor i Örebro, tar livtag på den eländiga epidemin och satsar på nytt och startar upp proffsboxningen igen med en ordentlig proffstävling i Tegelbruket, denna gång i själva boxningsgymet, den 10 juli, där det kommer att bli ett program på måhända hela åtta proffsmatcher. Det stora bekymret blir givetvis finansieringen, i tider av vad som sannolikt då fortsatt måste vara ett slutet evenemang – coronasäkrat, med sluss ut och in i lokalen av tävlande och funktionärer, och i princip utan publik – varmed enbart sponsorer och intäkter från web-tv-sändning måste täcka alla kostnader. Det blir ett konststycke i högre skolan.

Tävlingens huvudmatcher är i princip klara – tillstånd för längre matcher ansöks om i dagarna – och det blir dels Pezhman Seifkhani (11-0/8 KO) i comeback efter ofrivilligt matchuppehälle på 22 månader – flera försök till matchning under coronan har kapsejsat – och han får tackla en bastant tjeck vid namn Radek Varak (8-8/4 KO), en hård man med god slagkraft och god rutin från möten med starka namn som Danny Williams och Tom Schwarz och tjeckiske mästaren Pavel Sour .. en förhoppningsvis lagom hård nöt att knäcka efter allt för lång vila, i tungvikt över 6 ronder.

Och det blir i den andra huvudmatchen tredje gången gillt om SM-titeln i cruiservikt mellan Samo Jangirov (5-2-1/1 KO)  från Katrineholm och Marcus Alberts (6-6-1/2 KO) från Örebro & Stockholm. Båda de tidigare matcherna har ju varit knallhårda och ytterst jämna uppgör, den senaste avgjord på delat domslut, och riktiga publika thrillers, och tredje fighten torde ha alla möjligheter att bli än värre/bättre ..! Regerande mästare Samo tar här tjuren vid hornen och försvarar på bortaplan mot Marcus, som nu kan få visst stöd av ’hemmaplan’ – men tyvärr alltså utan direkt publiksupport – och under alla omständigheter med möjligheten att ta hem titeln och bältet! Detta är given favoritmatch!

Det jobbas också på en andra SM-fight, en drabbning om vakanta bältet i super mellanvikt mellan hemvändande Malta-svensken, tillika värmlänning, Niclas Elfstedt och Alingsås tidigare Tysklands-baserade, numera svensklicensierade, Tijan Kebbeh .. men vi återkommer i det ärendet liksom om övriga matchprogrammet.