Fight Life # One tar form i Örebro

mar 31, 2015
admin

Nyhetsbild_267_Kamran_KabinejadKamran Kabinejad/Örebro BK har ansökt och beviljats licens för arrangerandet av en proffstävling i anslutning till en föregående amatörtävling, med en musikshow i intervallet mellan de två sportsliga inslagen, att äga rum i Tegelbruket i Örebro den 23/5, döpt till Fight Life #One.

 

Proffsdelen av tävlingen börjar nu ta form. Denna byggs kring de debuterande tungviktarna Pezhman Seifkhani, Marcus Alberts och Johnny Iwersen – vilka nu alla är klara för proffslicens. Till dessa kommer dessutom Team Rapids Muhammed Saleh och Victor Fabretto att boxas på proffs-programmet.

 

Seifkhani är 24 år och var en av amatörsidans stora påläggskalvar tills han lade ner den karriären för något år sedan; han vann JSM ’08 & ’09, Nordiska JM ’09, tvåa på SM ’08, SM-guld ’10, kom 5:a på UEM och dito JVM och vann en del turneringar, men har blott varit sporadiskt aktiv senaste åren, trots sin ungdom. Han har en amatörkarriär på 100 matcher (84 segrar) och är numera fullt utvuxen tungviktare (ca 105 kg) inför stundande proffsstart.

Alberts är 27 år gammal, kommer att boxa cruiservikt som proffs, stockholmare (Hammarby mfl) och har 55 amatörkamper bakom sig med hyggliga meriter: tre gånger mellansvensk mästare, brons på SM ’13, en landskamp, fem stadslandskamper (Stockholm vs London mm).

Nyhetsbild_268_Johnny_IwersenIwersen är 32 år gammal, bor i Degerfors, är en av våra till formatet stora pojkar (110 kg+) med erfarenhet från flera kampsporter: han har vunnit SM i kickboxning ’11 & ’12, i thaiboxning ’12, Nybörjarmästare i amatörboxning ’11, trea på SM ’14, tvåa på SM ’13 (föll båda gångerna på världs-rankade Modo Sallah), har gjort två landskamper, varav seger vs ITA i Italien, totalt lite över 40 amatörmatcher, han har tävlat på VM i Ryssland i thaiboxning och har gjort fyra proffsmatcher i thai & K1 (i Thailand, Uzbekistan, Dubai).

 

Matchningen är nu i full gång och kontrakt skrivs i dagarna för en ganska tuff första uppgift för Johnny Iwersen mot store Sverigebekantingen (mött Joel Larsson och Gunnar Kolbein Kristinsson) Janis Ginters (5-9/5 KO). På samma sätt ser Harald Antons (1-1/1 KO), dito lett som Ginters, ut att kunna kontrakteras för Marcus Alberts. Fler matcher torde klarna inom kort.