FIGHTWEEK I: NYKÖPING – SKOGLUND LADDAR!

dec 15, 2015
admin

imageDet är Fight Week i Nyköping – för varje dag som går tickar vi närmare en avgörande kamp i Erik Skoglunds karriär som proffs: matchen mot den KO-farlige amerikanen Derek Edwards på lördag. Erik (23-0/11 KO) talar nu i media om betydelsen av matchen mot Edwards (27-5-1/14 KO) och vad som möjliggörs bakom en vinst. Edwards är som bekant den enda boxare som lyckats vinna på KO över Sveriges idag enda manliga världsmästare, WBC-kungen i supermellan Badou Jack.

Skoglund säger till Roff/Sauerland: ”Jag kan ta en seger som verkligen räknas genom att besegra Edwards. Han är en boxare med stor erfarenhet och han är fortfarande på toppen av sitt ’game’ och mycket farlig. Han är definitivt det tuffaste motstånd jag fått vid sidan av Glen Johnson. Men genom att slå honom kan jag bevisa att jag är redo för något ännu större, och att det kan öppna för möjligheten att boxa om VM under 2016.”
Träningen är nu avslutad; allt som görs under de sista dagarna är lättare övningar för att hålla kroppen alert, medan nu matchformen sätter sig definitivt. Erik: ”Jag har haft utmärkt sparring och ett perfekt träningscamp. Det kunde inte vara bättre. Jag väntar bara på att få komma in i ringen på lördag och erövra en ny minnesvärd seger framför mina egna fans!”

Skoglund vs Edwards är givetvis huvudmatchen i Rosvallahallen på lördag, men den backas upp av Anthony Yigit vs DeMarcus ”Chop Chop” Corley, den förre VM-kungen i lätt weltervikt, i en mäkta intressant kamp som nu är satt till åtta ronder. Samma distans gäller för Oscar Ahlin vs farlige ryssen Varazdat Chernikov i lätt tungvikt och Otto Wallin möte erfarne österrikaren Samir Kurtagic i tungvikt över 6 ronder. Därutöver kommer ett excellent förmatch-program.
Vi återkommer i morgon med mer om denna veckas uppladdning i Nyköping, samt om Fight Week både i Finland och USA.