FIGHT WEEK 2: KLARA SVENSSON REDO FÖR SITT LIVS CHANS

apr 28, 2015
admin

imageVi skrev om denna vecka som inletts som något av ’Årets Fight week’, givetvis med syfte på den enorma match som väntar till helgen mellan Mayweather och Pacquiao – MEN den är också mäkta tung med avseende på vad som tilldrar sig i Köpenhamn, i Frederiksbergshallerne på lördag kväll, då Sauerland bjuder på tung nordisk show.

Själva huvudkampen går mellan regerande WBC-VM-drottning i lätt weltervikt Erica Anabella Farias (21-1/10 KO) från Argentina och Malmös kvinnliga boxningsstolthet Klara Svensson (15-0/5 KO). Tävlingen innehåller två ’semis’: Patrick Nielsen (24-1/12 KO) vs Ruben Eduardo Acosta (30-11-5/10 KO) och Tim-Robin Lihaug (11-1/6 KO) vs Istvan Zeller (18-6/6 KO) och förmatcherna toppas av Oscar Ahlin (12-0/10 KO) vs Bernard Donfack (21-11-3/11 KO) och Otto Wallin (10-0/8 KO) vs Beka Lobjanidze (11-1/9 KO) plus ytterligare fyra matcher.

Klara Svensson har tränat hårt med sin amerikanske tränare (f d WBA-VM-kung i lättvikt) Joey Gamache i Köpenhamn och har kommit i kanonform. Gamache är mycket nöjd med sin adept och analyserar kampen: ”Farias är en ganska förutsägbar slugger, men hon har gjort över tio VM-fighter så hon går inte att underskatta. Men Klara har mer vapen i sin arsenal än Farias. Hon har längden, räckvidden och mer power på sin sida. Jag tror hon kommer att bli för stor och stark för Farias. Men jag klassar inte ner ’the champion’, men jag känner verkligen att detta är Klaras match. Det är dags för henne att lysa och ta chansen när den är här. Hon har jobbat extremt hårt i gymet och pushat sig själv till max, och som tränare kan jag inte begära mer. Hennes hunger kommer att ta henne långt!”

De två har varit ett team i över två och ett halvt år nu och Klara säger om samarbetet: ”Joey är den bäste. Vår personkemi är perfekt. Han vet att jag behöver en ’pistol mot huvudet’ för att ge mitt allra bästa. Och han är så engagerad och förbereder allt in i minsta detalj. Tillsammans har vi kommit upp med en perfekt plan för hur Farias skall besegras.”

Med nyheten om hur Badou Jack över i USA lyckades erövra det gröna bältet mot Anthony Dirrell sänder hon en hälsning: ”Grattis Jack – nu skall jag göra samma sak!”

Matchen TV-sänds på lördag över TV 10 med start kl 21.00.