FIGHT WEEK: ANDRADE-WILLIAMS, PROGRAIS-REDKACH ..

apr 14, 2021
boXning


Efter förra helgens relativt omfattande titelboxningar följer nu en vecka av stillsammare slag, men där dock en stor titelmatch är på tapeten denna lördag. Det handlar om WBO-VM i mellanvikt där Demetrius Andrade (29-0/18 KO) tar sig an sin ’mandatory’ utmanare Liam Williams (23-2-1/18 KO) i Seminole Hard Rock Hotel & Casino i Hollywood, Florida, USA – vilket streamas live ut över världen via DAZN. Det är 33-årige ”Boo Boo” Andrades fjärde titelförsvar (han tog den vakanta titeln i oktober 2018) och han har idag ett grundmurat rykte som utomordentligt svårslagen men han har ändå aldrig blivit den stora stjärnan. 28-årige Liam ”The Machine” Williams från Wales, som mötte namnen Liam Smith 2017 i två matcher om WBO:s Interimtitel i lätt mellanvikt och förlorade och har sedan dess vunnit Brittiska och WBO/I-C-titlarna, försökte i Fight week-upptakten hetta till saker och ting med några tuffa uttalanden. ”Andrade är en clown, han har inte huvet rätt påskruvat .. skruvarna är lösa! Hans konstiga manér, sätt att snacka och bete sig .. han är en udda knöl. Och han har inte min styrka och mitt hjärta. Jag kommer att mala ner honom .. jag kommer med allt jag har, och han kommer inte kunna svara upp mot det!” Andrade som anlände till Miami idag för fighten, ville inte uttala sig vidare, men har tidigt rätt spydigt sagt: ”Han pratar sig stor men glömmer att man måste leva upp till sina ord. Märk väl, jag har inga nederlag på mitt record, och när jag väl är klar med honom kommer inga kalla honom ”maskinen” längre, han kommer att vara en ”rostig hink”..!

I Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia möts samtidigt Regis Prograis (25-1/21 KO) och Ivan Redkach (23-5-1/18 KO) i ett slags kval i super light/lätt weltervikt över 10 ronder. Det är Prograis´ andra comeback-fight efter den knappa VM-förlusten i oktober 2019 mot Josh Taylor – och nu möter han alltså Ukrainas Los Angeles-baserade hårding Redkach, som här kommer tillbaka efter nederlaget mot Danny Garcia i januari förra året, efter 15 månaders uppehåll således. Det blir en vass styrkemätning mellan två råtuffa south paws, och toppar en sju matcher tung tävling. Störst uppmärksamhet röner dock – vi lever i en besynnerlig tid – sociala media-kändisen Jake ”Problem Child” Paul (2-0/2 KO) i sin tredje proffs-match, där han möter Ben ”Funky” Askren, en UFC-fighter som gör boxningsdebut..! Det är satt till 8 ronder i cruiservikt, och handlar mest bara om mediauppmärksamhet. Och som sådan fungerar det bra!

 

I Shrine Exposition Center i Los Angeles kommer likaså förre WBC-VM-kungen i super weltervikt Tony Harrison (28-3/21 KO) tillbaka efter 16 månaders uppehåll (efter förlusten mot Jermell Charlo om VM .. och corona-stopp) och möter på lördag Bryant Perrella (17-3/14 KO) i en 12-ronders test-fight i lätt mellanvikt, trots att ”Goodfella” Perrella aldrig varit inne i såna här sammanhang tidigare. I Bolton, England – i Whites Hotel – möts Danny Dignum (13-0/7 KO) och Andrey Sirotkin (19-1/7 KO) om WBO:s EM-titel i mellanvikt i en MTK-show, dito på lördagen .. och i Eggenstein-Leopoldshafen i Tyskland möter Evgeny Shvedenko (15-0/6 KO) Aidos Yerbossynuly (15-0/10 KO) i en intressant 12-rondare i supermellanvikt. OCH i Finland, i Oulun Kamppaiklubi i Uleåborg, öppnar proffsboxningen upp igen med en fyra-matchers tävling toppat av 8 ronder i supermellanvikt mellan Aku Kanninen (6-0-1/2 KO) och Konstantin Alexandrov (10-45-4/3 KO), den senare en bulgar kallad ”The Russian”.