FIGHT WEEK: ANDRE WARD, KELL BROOK, BLACKWELL & EUBANKS

mar 23, 2016
boXning

imageimageimage
Detta är en ganska häftig fight week på flera håll runt jordklotet, varav de främsta galorna preciseras nedan: Nick ”Bang Bang” Blackwell (19-3-1/8 KO) försvarar sin Brittiska mellanviktstitel – en fight på världstopps-nivå – mot Chris Eubank Jr (21-1/16 KO) i Wembley Arena, London på lördagsnatten .. det är en mycket ”het” fight med ”no love lost” mellan de två – och mycket på spel.
Men också IBF-VM-fighten i weltervikt mellan Kell Brook (35-0/24 KO) och hans kanadensiske utmanare Kevin Bizier (25-2/17 KO) i Sheffield Arena på lördagen har ordentligt drag omkring sig och blir dito en vass affär. Det är tredje försvaret för Brook, ”The Special One”, som gått skadad en tid sedan revbensproblemen i oktober förra året.
Men allra störst uppmärksamhet tilldrar sig den 12-ronders VM-kvalificering som går i Oracle Arena i Oakland, Kalifornien där förre supermellanvikts-suveränen Andre Ward (28-0/15 KO) nu gör stor och dramatisk titel-nivå-entré i lätt tungvikt då han tar sig an Sullivan Barrera (17-0/12 KO). Ward har med eftertryck strukit under att Barrera är blott ett prov på vägen – och att VM är det enda mål han har i sikte (dvs Kovalev eller Stevenson). Barrera, stentuff exil-kuban, har dock en helt annan uppfattning: ”Utanför ringen respekterar jag honom – i ringen finns inget av det! Jag är ute för att fullborda mitt livs dröm och han står i vägen. Jag kan inte tillåta det.”