FIGHT WEEK: BIVOL VS SMITH, HOOKER VS LES PIERRE; PORTER VS UGAS …

mar 05, 2019
boXning

Vi är inne i en Fight week som lovar en hög-intressant fredag-lördag .. veckans stora show är givetvis den i Turning Stone Resort Casino i Verona, New York, USA på lördagsnatten där WBA-VM-kungen Dmitry Bivol (15-0/11 KO), en av branschens mest spännande unga män, försvarar sin VM-titel mot Joe Smith (24-2/20 KO), en av de tuffaste utmanare som finns och New York-bo, så med extra stöd i ryggen i Verona, där ryske Dmitry gör sitt fjärde försvar av bältet.

Det är ytterligare en VM-fight på galan, i lätt weltervikt (super light), där WBO-VM-kungen Maurice Hooker (25-0-3/17 KO) gör sitt andra försvar av bältet och denna gång mot Trinidad-födde New York-bon Mikkel LesPierre (21-0-1/10 KO) – två obesegrade män i ringen. Det har gjorts lite väsen av att Texas-bon Hooker nu ska detroniseras, men han kommer till upstate New York med budskapet till LesPierre: ”Du kommer att syna golvet – och fort skall det gå!”  

På andra sidan jättelandet, senare samma lördag, är det en ännu större show i antal matcher och med även här en VM-fight i topp, nämligen WBC-VM i weltervikt mellan Shawn Porter (29-2-1/17 KO) och Yordenis Ugas (23-3/11 KO). Detta är Las Vegas-bon Porters första försvar av denna titeln, som han plockade upp i höstas efter skadade och därav avsatte Keith Thurman – de två möttes i ett titelenande som Porter då förlorade, men nu med Thurman tillbaka igen finns en jätteretur här i framtiden; Porter höll tidigare IBF-VM. Exil-kubanen Ugas får här sin första riktiga VM-chans.

Det går även två dam-VM-fighter denna lördag: det är dels Delfine Persoon (42-1/17 KO) som försvarar WBC-VM i lättvikt för nionde gången, nu mot Melissa St Vil (11-3-4/1 KO), Haiti/USA,  på hemmaplan i Kortrijk i Belgien; och dels Joana Patrana (14-1/5 KO) i försvar av IBF:s stråvikt/minimum-titel mot Ana Arrazola (28-12-3/14 KO) i Pabellon CD Navafria i Moralzarzal (Madrid), Spanien. OCH därutöver en EM-fight (EBU) i mellanvikt mellan franske utmanaren Andrew Falcillette (21-1-1/5 KO) och försvarande mästare polacken Kamil Szeremata (18-0/4 KO) i Palais de Littoral i Grande-Synthe i Frankrike.  DESSUTOM bjuds på flera bra matcher redan på fredagen, där dock främst därvid största intresset knyts till nye tungviktaren Daniel Dubois (9-0/8 KO) 10-rondersfight mot Razvan Cojanu (16-5/9 KO) i Royal Albert Hall, London på en gala som formellt toppas av ett par brittiska titelfighter (top: Liam Williams vs Joe Mullender, mellanvikt).