FIGHT WEEK: BREAMER I FÖRSVAR; RIGONDEAUX I EUROPA; DUBBLA EM-FIGHTER

mar 09, 2016
boXning

 

Det är Fight Week för några stora stjärnor i viktiga matcher denna kommande lördag med fokus på Europa.

Juergen_BraehmerJürgen Braehmer (47-2/35 KO) försvarar sin WBA-VM-titel (regulära versionen) i lätt tungvikt i Jahnsportforum i Neubrandenburg, Tyskland på lördag mot landsmannen Eduard Gutknecht (29-3-1/12 KO) i vad som är herrarnas andra möte. De möttes om Europatiteln i februari ’13 och då vann Braehmer på poäng 12 i en jämn match. Han har nu sagt att han hyser ringa tvivel om att han skall göra det igen, bara klarare. ”Det skall inte bli nån diskussion den här gången!” Föga oväntat har Gutknecht (född kazak) en helt annan uppfattning.

 

rigondeauxMatchen ovan torde vara helgens största men det hindrar inte att omfångsmässigt största tävlingen går i Echo Arena i Liverpool, England, där Terry Flanagan (29-0/12 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i lättvikt mot landsmannen Derry Matthews (38-9-2/20 KO) i en het match – Matthews är från Liverpool, Flanagan från Manchester. Men internationellt sett är det bra nära större att förre VM-kungen – alltjämt obesegrade – Guillermo Rigondeaux (16-0/10 KO) boxar på denna 13 matcher digra tävling. Han blev av med sina VM-titlar (WBA/WBO) pga inaktivitet, men kom tillbaka i november förra året, vann WBC/Int .. och ses fortsatt som en av branschens skickligaste boxare kilo-för-kilo .. och han boxar nu här mot den brittiske mästaren i lätt fjäder James Dickens (21-1/6 KO) i en 10-rondare.

 

Cedric VituIgor MichalkinI Marcel Cerdan-stadion i Levallois-Perret i Frankrike går det likaså på lördagen två EM-matcher som topp på ett stort program. Det är dels franske EM-kungen Cedric Vitu (43-2/17 KO) i försvar av lätta mellanviktsbältet mot spanjoren Ruben Varon (43-8/20 KO) – och dels lätta tungviktens mästare, ryssen Igor Mikhalkin (17-1/9 KO), bosatt i Hamburg, som försvarar mot franska hoppet Patrick Bois (14-4-1/3 KO); det är två av Europas främsta mästare i försvar.