FIGHT WEEK: BROOK VS SPENCE, GROVES VS CHUDINOV

maj 25, 2017
boXning

Även om denna vecka inte bjuder på ett VM-crescendo liknande det under förra veckans avslut, så avslutas den fight week vi nu är mitt uppe i med en gala på lördag som matchar allt och lite till från föregående, i enskild jämförelse. Det är i Bramall Lane Football Ground i Sheffield, England som vi får följa en magnifik double-header. Det stora huvudnumret är en härlig ’showdown’ mellan England och USA i form av en fem-stjärnig urladdning om IBF-VM i weltervikt mellan Sheffields egen försvarande VM-kung Kell ”The Special One” Brook (36-1/25 KO) och hans utmanare från Texas (född på Long Island, NY), south-paw och OS-man (i London ’12), Errol ”The Truth” Spence Jr (21-0/18 KO).
Brook har hållit IBF-titeln sedan han tog den från Shawn Porter i augusti 2014, och detta är han tredje försvar av bältet, men det är hans första match sedan den misslyckade utflykten till mellanvikt och tunga förlusten där mot Gennady ”GGG” Golovkin i september i fjol – för åtta månader sedan – så en del frågor om eventuell ringrost, vikt-problem och form väntar svar .. är han fortfarande ”The Special One” ..? 27-årige Errol Spence Jr har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och klivit fram som en verklig VM-kandidat i welter – frågan för hans del är om detta stor-löfte är redo att infria förväntningarna, är han klar för jobbet ..?
OCH som inte detta räckte i sig så bjuds publiken på en VM-fight till: ”Saint” George Groves (25-3/18 KO) från Hammersmith. London möter Rysslands Fedor Chudinov (14-1/10 KO) om den vakanta WBA-VM-titeln i supermellanvikt, den titel som lämnats av Felix Sturm efter långt dribblande om dennes status. Sturms senaste VM-match var just mot Chudinov – den senare tog titeln från Sturm 2015 men förlorade returen 2016 (på ett majoritetsdomslut/båda matcherna var helt jämna) och varje försök till ny kamp och ett nytt försvar rann ut i sanden. Nu blir det alltså Groves som får chansen, i vad som blir brittens fjärde försök på VM: två gånger i rasande kamp mot Carl Froch, första avgjord på omdiskuterad stopp .. andra knockad, och därefter den knappa men klara förlusten mot Badou Jack. Sedan dess, under nye tränaren Shane McGuigan har han fyra raka segrar. Chudinov har inte varit i ringen (alla VM-försök bort-strulade) sedan vs Sturm i februari 2016. ”Det är min tur nu!”, säger Groves.