FIGHT WEEK: EUBANK JR TILLBAKA & EM I WELTER ..

sep 30, 2021
boXning

Det är en förhållandevis blygsam Fight week denna, med i stort sett en enda större show att visa upp, nu på lördag i Wembley Arena i London, där Chris Eubank Jr (30-2/22 KO) är tillbaka i ringen igen, i vad som nu är hans andra match efter ett och ett halvt års coronastopp, den här gången mot inte alls den man han tränat för, tysken Sven Elbir (se affisch/ännu inte ändrad) .. som testade positivt för Covid-19 vid avresan till England, utan sene ersättaren, Tysklandsbaserade kazaken Anatoli Muratov (24-2-1/17 KO), som låg i träning för match veckan efter och kunde ta denna betydligt större kamp på direkt förfrågan utan tvekan. Det handlar om 12 ronder i mellanvikt.

Eubank, som kom ut ur sin ’corona-bubbla’ i maj, då han tog en 10-ronders poängseger över Marcus Morrison, säger sig inte rubbas det minsta av bytet av motståndare: ”Mitt mål förblir detsamma trots att det är en ny man mot mig i ringen – inget står i vägen för min seger på lördag kväll!” Muratov förklarar å sin sida: ”När som helst, var som helst så är jag redo att möta vem som helst. Jag kommer för att vinna och ger allt jag har!”

Främsta support i Wembley (SSE Arena) på lördag är EM-fighten (EBU) om welterviktstiteln, där försvarande EM-kung David Avenesyan (27-3-1/15 KO), en stark ryss bosatt i England, som här gör sitt fjärde försvar av bältet (sedan han tog titeln från spanjoren Lejarraga 2019), och det gör han mot  engelsmannen Liam Taylor (23-1-1/11 KO), som är Brittisk & Samväldesmästare – en riktigt intressant fight över 12 ronder.