FIGHT WEEK EXTRAORDINÄR: BRAEKHUS VS SVENSSON, WILDER VS WASHINGTON, ALVAREZ VS BUTE M.M.

feb 22, 2017
boXning

imageDet är en extraordinär Fight Week detta med en drös stora tävlingar hela helgen: det börjar ju redan på fredag med jättematchen i damboxning mellan Cecilia Braekus (29-0/8 KO) och Klara Svensson (17-1/5 KO) i Spektrum i Oslo, där ju nu de två heta rivalerna ganska coolt ändå framfört sina budskap – Svensson: ”jag är i mitt livs form och jag vet hur jag ska göra det; det är nu det ska ske och jag är övertygad om att jag kan besegra henne!” .. Braekhus: ”Jag är bättre i allt, jag är starkare, slår hårdare, boxas bättre och har större erfarenhet – hon kan drömma om att besegra mig!” Och senaste draget i psyk-kriget är dagens utspel från Cecilias förra tränare, legenden Ulli Wegner, att han mycket väl kan tänkas ge Klara Svensson lite goda råd inför fight ..”vem vet, jag kanske ska ta flyget till Oslo imorgon!”

imageSamma kväll, på fredagsnatten, i Centre Videotron i Quebec, Canada möts Eleider Alvarez (21-0/10 KO) och Badou Jack-rivalen Lucien Bute (32-3-1/25 KO) i ett VM-kval (WBC) i lätt tungvikt om vem som blir obligatorisk utmanare till Adonis Stevenson om VM-titeln. Det är också en mycket het uppgörelse och blir spännande att se utgången av.
imagePå lördagskvällen är äntligen WBC-VM-kungen i tungvikt Deontay Wilder (37-0/36 KO) tillbaka i ringen igen efter långvarig bortavaro pga skada och mycken frustration över att motståndarna åker dit på doping (först Alexander Povetkin .. nu Andrzej Wawrzyk) och möter nu till sist obesegrade Gerald ”El Gallo Negro” Washington (18-0-1/12 KO), förvisso en tuffing men svår ’underdog’ i denna kamp i Legacy Arena i Birmingham, Alabama, USA.
image tungviktsfight backas upp av en IBF-VM-match om vakanta bältet i super welter (lätt mellanvikt) mellan Jarrettt Hurd (19-0/13 KO) och Tony Harrison (24-1/20 KO). Och i Ice Arena i Hull, England tidigare samma natt möts Gavin McDonnell (16-0-2/4 KO) och Ray Vargas (28-9/22 KO) om WBC:s vakanta VM-titel i super bantam (lätt fjädervikt) och där står uppbackningen av Luke Campbell (15-1/12 KO) mot Jairo Lopez (21-6/14 KO) om WBC/Silver-bältet i lättvikt.