FIGHT WEEK FÖR ”ABP FIGHT NIGHT 10”

apr 09, 2024
boXning
Det är Fight week för Armand Krajnc gala-afton i Quality View Hotel i Malmö, nu på lördag den 13/4, där det stora numret är WBF Intercontinental Light Heavyweight Title mellan Stockholms Oscar Ahlin (25-2/20 KO), vår ”Golden Boy”, och Michal Ryba (20-10-1/16 KO), mannen från Brno, Tjeckien .. en mästare i egen person via den UBO/I-C-titel han håller. Den senare är dock inte på tapeten här, där det alltså handlar om WBF:s vakanta interkontinentala bälte, i kamp över 10 ronders distans (nu även tillstyrkt av KSD) och sanktionerat på alla håll. Det blir en mäktig styrkemätning mellan två hårdslående herrar – i denna tuffing från Tjeckien, med även meriter från muay thai och MMA i bagaget, mot vår tekniske puncher av, i sitt bästa slag, världsklass. Båda kommer från goda förberedelser i respektive camp, där Oscar delvis gjorde ’jobbet’ nere i Spanien. De anländer till Malmö på fredag. 
Dessvärre utgår den utmärkt fina kampen i supermellanvikt mellan Simon Henriksson och Anatoli Hunanyan, Tjeckien, då Simon olyckligt dragit på sig en besvärande förkylning, som dessvärre gör det omöjligt för honom att starta. Så den matchen måste nu strykas ur programmet och bokas om till ett senare skede . 
’Semi’ på tävlingen går comebackande Marianne Ahlborg (6-1/2 KO) – tillbaka efter att ha fött barn och nu på ”g” igen i jakten på en tänkt framtida titelkamp, men givetvis idag i behov av att ’börja om’ – mot mycket erfarna, häftigt rutinerade tjeckiskan Ester Konecna (4-26-2/1 KO), en dam som testat hela Europas elitgäng och gått jämnt mot de flesta av de främsta, så låt inte lura er av hennes något skruttiga record; damen kan fightas, och detta blir ett gott test för Trollhättans boxnings-stolthet, i sin första match på tjugo månader. De möts över 6 ronder a 2 minuter/rond. 
 
Och förmatch-cardet artar sig till ett intressant ett: Mohammed Abdulrahim (4-0) möter tuffe kroaten Sandro Stanic (2-6-1) över 6 x 2 i lättvikt, Adolphe Sylva (1-0) möter hyggligt erfarne Sebastian Wojtan, Polen (2-8) över 4 ronder i mellanvikt, John ”Kiruna” Salomonsson (1-0) möter nye Kosovo-fightern Ilirjan Kodra (0-0-1) i en 4-rondare i cruiservikt; och de två debutanterna Antonia Nemo Martin, i flugvikt, och Noel Gabor, i super welter/lätt mellanvikt möter respektive ungerskan Diana Csiki Pappne (0-2) och polacken Sylwester Zieba (2-6). Det blir ett häftigt 7 matcher stort program..! 
 
På torsdag börjar förberedelserna på plats i Malmö för evenemanget, på fredag hålls invägning och läkarundersökning i Quality View Hotel, och på lördag är det FIGHT TIME ..!